Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libija po JAV ambasadoriaus nužudymo areštavo 50 žmonių

Po JAV ambasadoriaus Chriso Stevenso ir dar trijų amerikiečių nužudymo praėjusią savaitę per JAV misijos Bengazyje užpuolimą Libijos pareigūnai areštavo mažiausiai 50 žmonių, sekmadienį sakė Libijos parlamento pirmininkas.
Sunaikintas JAV konsulatas Bengazyje
Sunaikintas JAV konsulatas Bengazyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tas skaičius pasiekė maždaug 50“, – interviu „CBS News“ sakė Libijos Nacionalinio Kongreso pirmininkas Mohammedas al Megaryefas.

Ch.Stevensas ir dar trys amerikiečiai buvo nužudyti antradienį, kai įtariami islamistų kovotojai iš granatsvaidžių apšaudė ir padegė konsulatą šalies rytuose esančiame Bengazyje.

Kaip sakė M.al Megaryefas, keli iš tų, kurie prisidėjo prie atakos, yra užsieniečiai, atvykę į Libiją „iš skirtingų krypčių, kai kurie jų – neabejotinai iš Malio ir Alžyro“.

„Kiti galbūt yra šalininkai“, – pridūrė jis. Pasak M.al Megaryefo, vyriausybė sužinojo, kad ta ataka buvo ne spontaniškas pykčio proveržis dėl JAV sukurto mėgėjiško antiislamiško filmo, kuris išprovokavo kartais kruvinus protestus arabų ir musulmoniškose šalyse.

„Tai buvo suplanuota, neabejotinai tai buvo suplanuota užsieniečių, žmonių, kurie atvyko į šalį prieš kelis mėnesius. Ir jie šį kriminalinį aktą planavo nuo pat atvykimo“, – sakė jis CBS.

Arabijos pusiasalio „Al Qaeda“ savo pareiškime buvo sakiusi, kad minima ataka buvo kerštas už šio teroristų tinklo lyderio pavaduotojo, šeicho Abu Yahya al Libi nužudymą per smūgį iš nepilotuojamo lėktuvo birželio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius