-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libija ragina Rusiją sušaukti JT Saugumo Tarybą

Libija antradienį paragino skubiai surengti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį, pranešė valstybinė Libijos naujienų agentūra „Jana“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas kritikavo Vakarų koaliciją dėl to, kaip palaikomas neskraidymo zonos virš Libijos režimas, ir pareiškė, jog tokie veiksmai neatitinka JT Saugumo Tarybos rezoliucijos, kuria siekiama apginti civilius gyventojus.

Libijos režimas nėra tobulas, tačiau tai nesuteikia užsienio valstybėms teisės kištis į šios šalies vidaus reikalus ar dar labiau – preteksto susidoroti su Muamaru Kadhafi, pareiškė Rusijos premjeras V.Putinas.

„Taip, tai iš esmės monarchija – iškreipta, klaidinga, kokia tik norite. Nenormali. Bet tokia“, – spaudos konferencijoje Kopenhagoje pareiškė V.Putinas.

„Ten kilo vidinių prieštaravimų, kurie peraugo į ginkluotą konfliktą. Tačiau kodėl iš šalies reikia kištis į tą ginkluotą konfliktą“, – pabrėžė V.Putinas.

Pasak Rusijos premjero, kai kurie oficialūs asmenys sako: „Taip, siekiame sunaikinti Kadhafį“.
„O kas leido tai daryti? Ką, ar įvyko teismas? Kas prisiėmė šią teisę – nužudyti žmogų, kas jis bebūtų. Ir visi tyli“, – kalbėjo Rusijos premjeras.

„Pažiūrėkite į šio regiono žemėlapį: ten vien monarchai. Ten kas, demokratija, daniško pavyzdžio? Ne. Aplinkui monarchinės valstybės, ir tai iš esmės atitinka gyventojų mentalitetą, gyvenimo sanklodą“, – pažymėjo Rusijos vyriausybės vadovas.  Libijos režimas nėra tobulas, tačiau tai nesuteikia užsienio valstybėms teisės kištis į šios šalies vidaus reikalus ar dar labiau – preteksto susidoroti su Muamaru Kadhafi.

„Ponas Kadhafi išrado naują monarchiją – taip, kaip Napoleonas, ant revoliucijos bangos atėjęs į valdžią, pasiskelbė imperatoriumi. Palyginimas gal ir ne visai korektiškas, tačiau lyginti galima“, – pastebėjo V.Putinas.

„Negi pasaulyje maža iškreiptų režimų? Argi mes visur kišimės? Pažiūrėkite, kas daugybę metų vyksta Somalyje. Kodėl ten neįvedus tvarkos? – sakė V.Putinas. – O kitose pasaulio šalyse? Tai bombarduosime visur? Smogsime raketomis? Reikia, kad žmonės išsiaiškintų patys“.

„Sakė, kad bus uždaryta oro erdvė. Tačiau kur ta oro erdvė uždaryta, jei kiekvieną naktį apšaudomi Kadhafi rūmai. Sako: norime jį sunaikinti. Tai kam rūmus bombarduoti? Gal peles tokiu būdu nori sunaikinti? Kadhafi nėra, jis jau seniai dingo. Kur nors slėptuvėje sėdi. O civiliai gyventojai žūva“, – pareiškė V.Putinas.

Premjeras pažymėjo, kad valstybės turi vadovautis tarptautine teise, suvokti savo atsakomybę ir rūpintis civiliais gyventojais.

„Kai visa vadinamoji civilizuota bendrija su visa karine jėga užgriūva nedidelę šalį, sunaikina infrastruktūrą, kurią kūrė kartos...Nežinau, gerai tai ar ne. Man tai nepatinka“, – sakė V.Putinas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius