Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Libijoje Bengazyje kilo riaušės tarp protestavusiųjų ir policijos (video)

Antrajame pagal dydį Libijos mieste trečiadienį į gatves išėję žmonės reikalauja vyriausybės atsistatydinimo.
Riaušės Libijoje
Riaušės Libijoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Libija Riaušės

Pasak liudininkų, Bengazio uostamiestyje protestuojantieji skandavo šūkius, reikalaujančius atsistatydinti ministrą pirmininką Baghdadi al–Mahmoudi. Tačiau minia nereiškė pykčio Muammarui Gaddafi, kuris valdo šalį daugiau kaip keturis dešimtmečius.

Naktį Bengazyje minia, įpykusi dėl žmogaus teisių aktyvisto suėmimo, susirėmė su policininkais ir vyriausybės šalininkais, praneša liudininkai ir vietinė žiniasklaida.

Per susirėmimą Bengazyje nukentėjo mažiausiai 14 žmonių, pranešė privatus laikraštis „Quryna“, nurodydamas, kad minia buvo apsiginklavusi Molotovo kokteiliais ir akmenimis. Tarp nukentėjusiųjų buvo 10 policininkų, bet nė vienas nebuvo sunkiau sužeistas.

Pasak laikraščio, prie vietinės valdžios pastato iš pradžių protestavusi minia reikalavo, kad būtų paleistas vienas žmogaus teisių gynėjas. Vėliau protestuojantieji nuėjo į Šadžaros aikštę ir ten susidūrė su policininkais bei vyriausybės šalininkais.

Kaip sakė agentūrai „Reuters“ vienas Bengazio gyventojų, susirėmime dalyvavo Tripolio Abu Salio kalėjime laikomų kalinių artimieji. Šioje įstaigoje daugiausia kalinami islamistai ir valdžios priešininkai. Anot pašnekovo, protesto akcijoje naktį dalyvavo apie 500–600 žmonių. Rytą čia buvo aprimę.

Tuo tarpu Libijos valstybinė televizija pranešė, kad šalyje trečiadienį vyksta demonstracijos, kuriomis remiamas Libijos lyderis M.Gaddafi. Dalyviai šūkiais kaltino Katare įsteigtą televizijos kanalą „al Jazeera“, esą paskatinusį sukilimus Tunise ir Egipte bei transliuojantį melą.
 

VIDEO: Libyan Citizens take to the streets of Benghazi 2/15/2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius