Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijoje Misratos mieste per mirtininko išpuolį žuvo keturi žmonės

Trečiojo pagal dydį Libijos miesto Misratos pagrindiniuose teismo rūmuose per „Islamo valstybės“ (IS) mirtininko išpuolį trečiadienį žuvo mažiausiai keturi žmonės, naujienų agentūrai AFP sakė saugumo pareigūnai.
Libijos kariai
Libijos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jų, vienas užpuolikų miesto centre esančio pastato viduje susprogdino mirtininko liemenę.

Misrata yra Viduržemio jūros pakrantėje maždaug 200 km į rytus nuo Tripolio.

„Trys mirtininkai, priklausantys džihadistų organizacijai „Islamo valstybė“ (IS), užpuolė teismo kompleksą Misratoje ... Žuvo keturi, sužeista 15 žmonių“, – sakė tarptautinės bendrijos pripažįstamai vyriausybei lojalių ginkluotųjų pajėgų Misratoje atstovas generolas Mohammedas Ghassri.

Trys užpuolikai išlipo iš automobilio ir vienas jų sugebėjo įsiveržti į pastatą, kur susprogdino su savimi turėtus sprogmenis. Vienas iš dviejų kitų užpuolikų buvo nušautas, o kitas – areštuotas, sakė M.Ghassri.

Misratoje yra stiprios ginkluotosios pajėgos, kurios buvo pagrindinė 2016 metų gruodį išstūmusio IS iš Sirto puolimo jėga.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Muamaras Kadhafi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Muamaras Kadhafi

Šitą puolimą rėmė Jungtinių Tautų pripažįstama Libijos Nacionalinės santarvės vyriausybė – viena iš dviejų pagrindinių konkuruojančių vyriausybių, kurios iškilo per chaosą po ilgamečio diktatoriaus Muamaro Kadhafi nušalinimo 2011 metais.

IS atsakomybės už trečiadienio išpuolį kol kas neprisiėmė, bet ši grupuotė net ir praradusi Sirtą tebėra viena iš Libijoje veikiančių jėgų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius