Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Libijoje per ataką patikros punkte žuvo keturi kariai

Ketvirtadienį Libijoje per išpuolį viename patikros poste, esančiame tarp sostinės ir Zliteno miestelio, žuvo keturi Jungtinių Tautų remiamos vyriausybės kariai, pranešė miestelio meras.
Libijoje per ataką patikros punkte žuvo keturi kariai
Libijoje per ataką patikros punkte žuvo keturi kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Libija Užpuolimas

„Ataka buvo įvykdyta granatomis ir lengvaisiais ginklais 7 val. 45 min. (vietos, 8 val. 45 min. Lietuvos laiku). Keturi žmonės buvo nužudyti, dar penki – sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė meras Moftah Ahmadi.

Zlitenas yra 170 km atstumu į rytus nuo sostinės, vakarinėje Libijos dalyje, kurią kontroliuoja nestabili vyriausybė Tripolyje.

Pasak M.Ahmadi, užpultame patikros punkte, esančiame pagrindiniame greitkelyje palei Viduržemio jūros pakrantę, budėjo Vidaus reikalų ministerijos specialiosios pajėgos.

„Remiantis preliminariais pranešimais, iš viso buvo trys užpuolikai, vienas iš kurių buvo nukautas per susirėmimą su pajėgomis, budėjusiomis kontrolės punkte“, – nurodė meras.

Zliteno saugumo pajėgų vadas Mohammedas Abu Hajaras pareiškė Libijos televizijai „al Nabaa“, jog už ataką atsakinga grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), nors džihadistai iš karto po išpuolio atsakomybės neprisiėmė.

IS pasinaudojo anarchija, tvyrančia Libijoje nuo 2011-ųjų, kai NATO remiami sukilėliai nuvertė dešimtmečiais šalį valdžiusį diktatorių Muamarą Kadhafi, kad įsitvirtintų kai kuriuose regionuose.

2015-ųjų birželį kovotojai užėmė M.Kadhafi gimtąjį miestą Sirtą, tačiau kitų metų gruodį jį atkovojo Tripolyje įsikūrusios vyriausybės ir ją palaikančių grupuočių pajėgos.

Džihadistai ir toliau rengia atakas iš Zliteną supančių ir kitų vakarinės Libijos kaimo vietovių, taigi, balandį sostinėje įsikūrusi Nacionalinio sutarimo vyriausybė (GNA) pradėjo kampaniją, nukreiptą į jų išvijimą.

2015-aisias suformuota GNA kontroliuoja tik dalį Libijos teritorijos: didžioji dalis pietinės valstybės dalies, įskaitant antrąjį pagal dydį Bengazio miestą, yra Khalifos Haftaro vadovaujamos vadinamosios Libijos nacionalinės armijos rankose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje