-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijoje protestuotojai išvarė kovotojus iš Bengazio, žuvo keturi žmonės

Libijos gyventojai, įtūžę dėl nesiliaujančio sukarintų grupuočių savavaldžiavimo Bengazio mieste, šturmavo islamistų kovotojų ir buvusio sukilėlių dalinio bazės, įsitraukdami į susirėmimus, per kuriuos žuvo mažiausiai keturi žmonės, rodo šeštadienį paryčiais paskelbti duomenys.
Šiukšlės netoli pastato Bengazio centre
Šiukšlės netoli pastato Bengazio centre / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią naktį šimtai demonstrantų, tarp kurių buvo ginkluotų žmonių, įsiveržė į Raf Allaho al Sahati (Raf Alaho Sahačio) brigados štabą, įsikūrusį viename ūkyje Havario rajone, už 15 kilometrų nuo Bengazio centro.

Bent keturi žmonės žuvo, dar apie 40 buvo sužeisti per šiuos protestuotojų susirėmimus su islamistų brigada, pavaldžia Gynybos ministerijai, praneša naujienų agentūra AFP, remdamasi ligoninės pateikta informacija.

Abi pusės apšaudė viena kitą iš raketinių granatsvaidžių ir pėstininkų ginklų per dvi valandas trukusį susirėmimą, kol brigada galiausiai nusprendė pasitraukti iš savo bazės, atverdama kelią palankia proga besinaudojančių plėšikautojų miniai.

Vėliau užpuolikai padegė pagrindinius pastatus ir nusiaubė ginklų sandėlius, iš kurių nešė elektroninę įrangą, ginklus ir šaudmenis, pasakojo ten esantis AFP žurnalistas.

Anksčiau šimtai protestuotojų įsiveržė į griežtosios linijos islamistų kovotojų grupuotės „Ansar al Sharia“ štabą, privesdami kovotojus atsitraukti. Vėliau šis karinis kompleksas buvo padegtas.

Per ataką salafitų džihadistų grupuotės nariai šaudė į orą, bet vėliau buvo demonstrantų išvaryti iš savo bazės.

Šis puolimas buvo surengtas po to, kai apie 30 tūkst. gyventojų Libijos antrajame didžiausiame mieste penktadienį dalyvavo demonstracijose prieš savavaldžiaujančius kovotojus, kurie, pasak kritikų, laiko save esančiais aukščiau įstatymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius