-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 19 /12:08

Libijoje suformuota vienybės vyriausybė

Besivaržančios Libijos politinės grupės, siekiančios susitarti tarpusavyje tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms (JT) , paskelbė suformavusios vienybės vyriausybę, turinčią padėti įveikti chaosą, į kurį šalis nugrimzdo po 2011 metų sukilimo.
Libijos opozicijos rėmėjas per 2011 m. protestus prieš Muamaro Kadhafio režimą
Libijos opozicijos rėmėjas per 2011 m. protestus prieš Muamaro Kadhafio režimą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešime, kurį anksti antradienį gavo AP, Vienybės prezidentinė taryba nurodo, kad ji sutarė suformuoti 32 narių kabinetą, kuriame dirbtų politikai iš visos šalies.

„Sveikinu Libijos žmones ir Prezidentinę tarybą su nacionalinio susitarimo vyriausybės suformavimu“, – savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje parašė JT pasiuntinys Martinas Kobleras.

M.Kobleras taip pat paragino abu Libijos parlamentus patvirtinti vienybės vyriausybę, nors tik mažiau kaip pusė įstatymų leidėjų pasirašė susitarimą.

Vienybės prezidentinėje taryboje posėdžiauja atstovai iš Libijos dviejų besivaržančių parlamentų, kurie veikia sostinėje Tripolyje ir šalies rytuose esančiame Tobruke, taip pat kitų politinių grupių pasiųsti delegatai.

Susitarimas yra dalis JT remiamo proceso, kurį atmetė kiti abiejų pagrindinių grupių nariai.

Kol kas neaišku, kur įsikurs naujoji Libijos vyriausybė, taip pat ar ji apskritai pajėgs valdyti šią naftos turtingą Šiaurės Afrikos šalį. Vienybės prezidentinė taryba susitinka kaimyniniame Tunise.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius