Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijoje – Tripolio šturmas, žuvo apie 100 žmonių

Naktį į sekmadienį Libijos sostinėje Tripolyje ir jo prieigose užvirė aršūs mūšiai tarp sukilėlių ir Vyriausybės karinių pajėgų.
Sukilėliai Libijoje
Sukilėliai Libijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša kanalas „al Jazeera“, susirėmimų metu žuvo mažiausiai 100 žmonių. Žurnalistai remiasi liudininkų pasakojimais. Oficialių duomenų kol kas nei viena pusė nepateikia.

CNN skelbia, kad sprogimai ir šaudymai visą naktį buvo girdėti įvairiuose Tripolio rajonuose, o sukilėliai sako, kad čia prasidėjo sukilimas. Žiniasklaida praneša, kad Tripolyje pirmieji smogė patys sostinės gyventojai, tik vėliau prie jų prisijungė sukilėliai iš kitų miestų. Nors Vyriausybės pajėgos Libijos sostinėje yra gausios, sukilėliai yra geriau organizuoti. Be to, skelbiama, kad į gatves išėjo daugybė sostinės gyventojų, reikalaujančių Muamaro Kadhafi atsistatydinimo.

Tiesa, sekmadienį ryte M.Kadhafi sūnus kreipėsi per televiziją, sakydamas, kad visus mūšius sukilėliai sostinėje pralaimėjo. Tačiau CNN korespondentai praneša, kad sukilėlių pajėgos skverbiasi gilyn į Tripolį.

Manoma, kad pats M.Kadhafi paliko miestą. Savo paskutiniame kreipimęsi jis sakė, kad atėjo laikas galutinai sutriuškinti sukilėlių pajėgas ir „išlaisvinti miestus“. Jis paneigė, kad paliko Libijos sostinę, o sukilėlius vadino „žiurkėmis“.

Savo ruožtu sukilėliai teigė, jog yra daugybė požymių, kad M.Kadhafi pajėgos netrukus bus įveiktos. Kai kuriuose sukilėlių kontroliuojamuose miestuose jau prasidėjo šventė – jie tiki, kad režimui beliko vos kelios valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius