Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijoje užpuolikai užėmė Tripolio vyriausybę palaikančios televizijos būstinę

Ginkluoti užpuolikai trečiadienio vakarą įsiveržė į palydovinės televizijos „al-Nabaa“ būstinę, nutraukė jos transliaciją ir išvarė darbuotojus, pranešė du to kanalo, artimo Libijos sostinėje įsikūrusiai administracijai, žurnalistai.
Libijoje užpuolikai užėmė „al-Nabaa“ televizijos būstinę
Libijoje užpuolikai užėmė „al-Nabaa“ televizijos būstinę / Nuotr. iš „Twitter“
Temos: 2 Tripolis Libija

„Grupė ginkluotų vyrų, kurių dalis vilkėjo kariškus, o kiti – civilius drabužius, šturmavo mūsų biurus ir surinko darbuotojus vienoje patalpoje bei pasakė, kad mums ten nebėra ką veikti“, – vienas žurnalistas sakė naujienų agentūrai AFP.

Visos „al-Nabaa“ transliacijos buvo nutrauktos, o maždaug po pusvalandžio ekrane pasirodė raudona užsklanda su užrašu „Svarbus pranešimas“ ir žinute, kad „Tripolio revoliucionierių sūnūs uždarė nesantaiką ir neapykantą kurstantį kanalą“.

Žinutėje taip pat buvo grasinama ateityje persekioti visus, dirbusius šioje televizijoje.

„Jie išvarė mus iš biurų, perėmė kontrolę ir sustabdė transliavimą. Nei vienas iš mūsų nebuvo sužeistas“, – sakė AFP kitas tos televizijos žurnalistas, prašęs neviešinti jo vardo.

Tripolio valdžia reikalauja, kad paskirtasis premjeras Sarrajas išvyktų iš Libijos sostinės

Libijos nepripažinta vadžia, kontroliuojanti Tripolį, trečiadienį vakare pareikalavo, kad Jungtinių Tautų (JT) remiamos vienybės vyriausybės vadovas Fayezas al Sarrajas išvyktų iš šalies sostinės, į kurią jis atvyko anksčiau dieną.

Žinutėje taip pat buvo grasinama ateityje persekioti visus, dirbusius šioje televizijoje.

Kreipimesi, kuris buvo transliuojamas per televiziją, Tripolį valdančios administracijos vadovas Khalifa Ghweilas pareiškė, jog F.Sarrajo vyriausybė yra „nelegali“ ir paliepė jam išvykti iš sostinės arba „pasiduoti“.

F.Sarrajas, kuris buvo paskirtas premjeru pagal pagal JT tarpininkaujant gruodžio mėnesį pasiektą susitarimą, trečiadienį atvyko į jūrų bazę Tripolyje, tarptautinei bendrijai vis įsakmiau reikalaujant, kad besivaržančios Libijos politinės stovyklos paremtų jo administraciją.

„Tie, kas atvyko nelegaliai ar slapta, turi pasiduoti arba grįžti atgal, – sakė Kh.Ghweilas. – Mes nepaliksime Tripolio tol, kol nebūsime užtikrinti dėl savo tėvynės likimo.“

Libijoje veikia dvi administracijos, kurios susikūrė po 2014 metų rugpjūčio, kai islamistų remiamos sukarintos grupuotės užėmė Tripolį ir privertė tarptautinės bendrijos pripažintą vyriausybę pasitraukti į šalies rytus.

Tarptautiniai lyderiai, kuriems vis didesnį susirūpinimą kelia džihadistų ir žmonių kontrabanda užsiimančių nusikaltėlių skaičiaus augimas šioje smurto krečiamoje Šiaurės Afrikos šalyje, ragina palaikyti vienybės vyriausybę, tačiau kol kas nė viena iš dviejų administracijų nesutinka atsisakyti valdžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius