Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijos buvusių sukilėlių vadas Mustafa Abdul-Jalilis atvyko į sostinę

Libijos buvusių sukilėlių vadas atvyko į Tripolį, kur buvo sutiktas su raudonu kilimu ir triukšminga ceremonija, turėjusia pademonstruoti, kad jis perima vadovavimą Muamaro Kadhafi režimą pakeitusiai laikinajai vyriausybei.
Mustafa Abdul-Jalilis (antras iš dešinės) lipa iš lėktuvo Tripolyje.
Mustafa Abdul-Jalilis (antras iš dešinės) lipa iš lėktuvo Tripolyje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau naujiesiems Libijos lyderiams bandant įtvirtinti didžiulės šalies kontrolę, M.Kadhafi šalininkai atkakliai priešinasi Bani Valido – vieno iš likusių M.Kadhafi bastionų – puolimui. Tai rodo, kad kova dar toli gražu nesibaigė.

Prieš M.Kadhafi režimą kovojančių pajėgų Laikinosios nacionalinės tarybos vadovas Mustafa Abdul-Jalilis šeštadienį atskrido į oro pajėgų bazę Tripolio pakraštyje. Jam buvo patiestas išblukęs raudonas kilimas, o šimtai kovotojų ir kostiumuotų pareigūnų puolė prie jo lėktuvo. Kai kurie jų rodė pergalės ženklus ar skandavo „Dievas visų didesnis“.

Po susitikimo su vietos lyderiais M.Abdul-Jalilis paragino libius susivienyti ir užbaigti kovą su M.Kadhafi šalininkais. Jis taip pat paragino parodyti atlaidumą, kad libiai galėtų atstatyti savo šalį.

„Dabar ne laikas siekti keršyti. Prarasta daug teisių ir įvyko daug tragedijų, – sakė jis. – Turime suprasti, kad Muamaras Kadhafi dar neįveiktas ir privalome visas savo priemones nukreipti likusiems miestams išvaduoti.“

M.Abdul-Jalilio atvykimas turėjo pademonstruoti, kad buvę sukilėliai rengiasi savo vyriausybę įkurdinti sostinėje. Iki šiol dauguma judėjimo prieš M.Kadhafi lyderių buvo įsikūrę šalies rytuose esančiame Bengazio mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius