Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Libijos lyderio Kadhafi slaugės ukrainietės nebuvo jo meilužės ir gaudavo dovanų auksinių laikrodžių

Viena ukrainietė slaugė, kuri rūpinosi Libijos lyderiu Muamaru Kadhafi, antradienį paneigė gandus, kad kita jos kolegė buvo jo meilužė, tačiau pasakojo, kad vyras, kurį jos vadindavo „tėveliu“, savo darbuotojoms kasmet dovanodavo auksinių laikrodžių.
Muamaras Kadhafi
Muamaras Kadhafi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Duodama interviu Rusijos dienraščiui „Komsomolskaja pravda“, slaugė Oksana Balinskaja paneigė informaciją, pateikiamą viename konfidencialiame JAV diplomatiniame pranešime, kurį paviešino tinklalapis „WikiLeaks“.

Šioje depešoje rašoma, kad M.Kadhafi palaiko intymius santykius su savo slauge Galina Kolotnicka, kuri apibūdinama kaip „geidulinga blondinė“.

G.Kolotnickos „pareigos buvo visiškai tokios pačios, kaip ir kitų slaugių – mūsų buvo penkios – tačiau ji buvo labiau patyrusi“, nes pas M.Kadhafi dirbo jau aštuonerius metus ir mokėjo arabų kalbą, aiškino jos buvusi bendradarbė.

O.Balinskaja pridūrė, kad pranešimai, esą G.Kolotnicka buvo Libijos lyderio meilužė, yra neteisingi.

„Tai, kas rašoma apie Galiną Kolotnicką, yra prasimanymai“, – pabrėžė ji.

Laikraštis išspausdino O.Balinskajos nuotrauką, kurioje ji demonstruoja rankinį laikrodį su M.Kadhafi portretu. Moteris sakė, kad Libijos lyderis savo darbuotojams kasmet dovanodavo Italijoje pagamintus auksinius laikrodžius, minint jo atėjimo į valdžią metines.

„Žmonės, kurie dirbo jam 6–8 metus, turi visą kolekciją“, – pridūrė ji.

M.Kadhafi buvo dosnus darbdavys: slaugėms kartu su juo išvykus į Niujorką, lyderis asmeniškai pasirūpino, kad joms būtų išmokėti atlyginimai ir kad jos galėtų nusipirkti naujų drabužių. O.Balinskaja pasakojo, kad M.Kadhafi jos vadindavo tėveliu (Papa).

O.Balinskaya sakė nusprendusi padirbėti slauge Libijoje, tačiau nežinojusi, kad teks dirbti asmeniškai M.Kadhafi, kol šis atėjo pasisveikinti su naujomis darbuotojomis, lydimas G.Kolotnickos.

Penkios ukrainietės slaugės dirbo M.Kadhafi vyriausybiniame komplekse veikiančioje ligoninėje, kuria naudodavosi tik pats šalies lyderis ir jo šeimos nariai.

Libijos vadovo sveikatos būklė yra gera, nurodė O.Balinskaja.

„Jis rūpinasi savo sveikata ir kasmet tikrinasi. Kalbant apie kraujospūdį, kiekvienas džiaugtųsi, jeigu jo kraujospūdis būtų kaip Kadhafi“, – sakė slaugė.

G.Kolotnicka buvo evakuota iš Libijos šių metų vasarį, o vėliau ji vengė žiniasklaidos dėmesio. Iki šiol ji nedavė jokių interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius