Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijos lyderis Muamaras Kadhafi pareiškė, kad karo veiksmai gali persikelti į Italijos teritoriją

Libijos lyderis Muamaras Kadhafi, kalbėdamas per valstybinę televiziją, šeštadienį pareiškė, kad Libija yra karo stovyje su Italija ir kad kariniai veiksmai gali būti perkelti į šios teritoriją.
Muamaras Kadhafi kalba per televiziją
Muamaras Kadhafi kalba per televiziją / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Karo nori Libijos žmonės, ir aš negaliu tam prieštarauti. Mes jau esame karo stovyje su Italija, nes italai žudo mūsų vaikus 2011 metais taip pat kaip ir 1911 metais. Todėl aš negaliu uždrausti Libijos žmonėms ginti savo gyvybių ir žemės bei perkelti karo į priešininkų teritoriją“, – sakė M.Kadhafi, apkaltinęs Italija „naujuoju kolonializmu.“

„Mano draugas Silvio Berlusconi įvykdė nusikaltimą, nusprendęs dalyvauti Libijos bombardavime, – sakė M.Kadhafi. – Mes norėjome perversti tą neapykantos tarpusavio santykiuose puslapį mūsų istorijoje. Tačiau vietoje džiaugsmo ir šventės dėl šio periodo pabaigos dabar mes susiduriame su nauju kolonializmu iš Italijos pusės.“

Beveik prieš 3 metus Libija su Italija buvo pasirašiusios taikos sutartį, kurioje buvo numatytos didelės Italijos investicijos Libijoje kaip kompensacija už 30 metų Italijos kolonialistinę politiką.

Šeštadienį jau buvo skelbta, kad NATO šeštadienį atmetė Libijos lyderio Muamaro Kadhafi pasiūlytas paliaubas ir derybas, pareiškusi, kad Aljanso aviacijos smūgiai prieš Tripolio režimo pajėgas bus tęsiami, kol grės pavojus civiliams gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius