-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijos lyderis yra „pamišėlis“, sako Nigerijos Senato pirmininkas

Nigerijos Senato pirmininkas pavadino Libijos lyderį Muamarą Kadhafi „pamišėliu“, kai šis pasiūlė šią naftos turtingą Afrikos valstybę padalyti tarp krikščionių ir musulmonų bendruomenių, kad būtų nutrauktas jų tarpusavio smurtas.
Muamaras Kadhafi
Muamaras Kadhafi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Reaguodamas į vieno įstatymo leidėjo prašymą pakomentuoti šį siūlymą, aukštųjų parlamento rūmų pirmininkas Davidas Markas pareiškė, kad tokie M.Kadhafi komentarai net neverti atsakymo.

„Su visa derama pagarba, kodėl jūs norite parodyti pamišėliui tiek viešo dėmesio?“ – sakė D.Markas, kurį ketvirtadienį cituoja keli vietos dienraščiai.

„Pamišėlis, kuris tą patį sakė apie Angliją... ir apie visas kitas šalis... O jūs dabar norite jį sureikšminti“, – sakė Senato pirmininkas.

M.Kadhafi, kuris iki sausio pabaigos pirmininkavo Afrikos Sąjungai, anksčiau šią savaitę pareiškė, kad Nigerijoje turėtų būti pritaikytas Pakistano atsiskyrimo modelis.

1947 metais Didžioji Britanija, suteikdama Indijos kolonijai nepriklausomybę, padalijo ją į dvi dominijas – Indiją, kuriai priskirta daugiausia hinduistų gyvenama teritorija, ir Pakistaną, kuriame vyravo musulmonai.

M.Kadhafi sakė, kad krikščionių sektoriaus pietuose sostine galėtų būti Lagosas, o šiaurėje įsikūrusios musulmonų bendruomenės pagrindinis miestas būtų Abudža.

Pasak Libijos lyderio, abi bendruomenės turėtų taikiai susitarti dėl Nigerijos naftos ir kitų gamtinių išteklių pasidalijimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius