Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijos naujasis režimas ruošiasi skelbti pergalę paskutiniame pilietinio karo mūšyje

Libijos naujojo režimo pajėgos ketvirtadienį ketina skelbti pergalę po ilgai trukusios nuversto lyderio Muamaro Kadhafi šalininkų paskutinės tvirtovės – jo gimtojo miesto Sirto – apsiausties, pranešė vienas kovotojų vadas.
Sukilėliai Sirte
Sukilėliai Sirte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien – paskutinė kovų diena, – sakė Misratos brigados vadas pulkininkas leitenantas Husseinas Abdel Salamas. – Po kelių valandų paskelbsime, kad Sirtas jau laisvas.“

H.Abdel Salamas pridūrė, kad Laikinosios nacionalinės tarybos (LNT) kovotojai pradėjo valymo operaciją Sirto 2-ajame rajone, kai buvo užimtos paskutinės M.Kadhafi šalininkų pozicijos.

„Dabar esame viduje, ieškodami namuose besislapstančių Kadhafi kovotojų, taip pat ginklų. Pradėjome 6 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku šį rytą“, – nurodė jis.

Kariškis sakė, kad iš šio rajono skubiai išvažiavo keli automobiliai, galbūt vežantys aukštus M.Kadhafi režimo pareigūnus, kuriuos ėmėsi vytis LNT kovotojai.

LNT pajėgų vadai sakė įtariantys, kad 2-ajame rajone slapstosi keli buvę aukšto rango M.Kadhafi režimo pareigūnai, galbūt pats nuverstas lyderis.

„Manome, kad viduje yra 4–5 svarbūs asmenys, – sakė Sirto rytų fronto operacijų vadas Wesamas bin Hamaibi po aukštųjų vadų pasitarimo šeštadienį. – Esame tikri, kad ten yra M.Kadhafi sūnus, buvęs nacionalinio saugumo tarnybos vadovas Mutassimas ir buvęs gynybos ministras Abu Bakras Yunisas.“

„Taip pat manome, kad kitas M.Kadhafi sūnus Saif al Islamas ir pats Kadhafi gali būti viduje“, – pridūrė kariškis.

Trečiadienį per susirėmimus žuvo septyni LNT kovotojai, o dar 76 buvo sužeisti, pranešė gydytojai. Antradienį žuvo bent 11 LNT kovotojų, o 95 buvo sužaloti.

100 tūkst. gyventojų kadaise turėjęs Sirtas dabar beveik visai ištuštėjęs.

Kai kurie iš šio miesto kilę LNT kovotojai neslėpė pykčio dėl jų bendražygių miestui padarytos žalos.

„Nesame laimingi dėl to, kas nutiko mūsų miestui. Šis miestas vienintelis, patyręs tokių didelių sugriovimų“, – sakė kovotojas Ibrahimas Alazhry Ibrahimas Alažris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius