-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijos nuversto lyderio Muamaro Kadhafi šalininkų tvirtovei Bani Validui gresia įnirtingas mūšis

Libijos naujieji vadovai perspėjo dėl gresiančio „nuožmaus mūšio“, kai žlugo paliaubų susitarimas su Bani Valido mieste įsitvirtinusiomis nuversto šalies lyderio Muamaro Kadhafi pajėgomis, o kai kurie aukšti senojo režimo pareigūnai pabėgo į Nigerį.
Karas Libijoje
Karas Libijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viltys, kad Bani Validą kontroliuojančios M.Kadahafi ištikimos pajėgos sudės ginklus ir leis įžengti Laikinosios nacionalinės tarybos (LNT) kovotojams, išsisklaidė antradienio vakarą, kai genčių vyresniesiems, kurie susiderėjo dėl paliaubų, nebuvo leista grįžti į miestą.

„Manau, Bani Valide užvirs nuožmus mūšis. Bani Validą užėmusios ginkluotos grupuotės, todėl turime jį išvaduoti“, – LNT pajėgų vadas pulkininkas Abdullah Abu Asara sakė naujienų agentūrai AFP.

Liudininkai pranešė matę genčių vyresniuosius antradienio vakarą važiuojančius iš Bani Valido, esančio už 170 kilometrų į pietryčius nuo Tripolio, į netoliese esantį Tarhūnos miestą.

Genčių vyresnieji anksčiau buvo susitikę su LNT pareigūnais netoli Bani Valido esančio Vištatos kaimo mečetėje. Per šį susitikimą buvo atnaujintos sekmadienį nutrūkusios derybos dėl miesto kapituliacijos.

LNT vyriausiasis derybininkas Abdullah Kenshilas po šio susitikimo sakė turintis vilčių, kad buvo rastas sprendimas, kuris padėtų išvengti mūšio.

Tačiau A.Abu Asara vėliau sakė, kad M.Kadhafi šalininkų pajėgos po šių derybų sukilėlių nebeįsileido į Bani Validą. Pasak jo, šis nerimą keliantis žingsnis tikriausiai reiškia, kad oazę teks užimti jėga.

„Ginkluotos grupuotės sustabdė juos prie patikros posto Bani Walido pakraštyje ir neleido pranešti žmonėms apie paliaubas, grasindami juos nužudyti“, – pridūrė A.Abu Asara.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius