-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijos pakrantėje apvirtus migrantų valčiai 6 žmonės žuvo, dar 29 laikomi dingusiais

Libijos pakrantėje apvirtus migrantų valčiai buvo rasti šešių žmonių kūnai, o 29 dingę laikomi dingusiais be žinios, šeštadienį pranešė Tarptautinė migracijos organizacija (TOM).
Jūra
Jūra / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Libija Migrantai

„Vakar prie Sabratos [Libijoje] apvirto nedidelė medinė valtis, gabenusi maždaug 35 migrantus“, – tviteryje paskelbė TMO.

„Buvo aptikti šešių žmonių kūnai, o dar 29 yra dingę ir, kaip manoma, žuvę, – parašė organizacija. – Pranešama, kad vien šią savaitę Libijoje žuvo arba dingo mažiausiai 53 migrantai.“

Libija, plėšoma jau dešimtmetį trunkančių konfliktų, tapo pagrindiniu Afrikos ir Azijos migrantų, desperatiškai bandančių pasiekti Europą, išvykimo tašku.

Migrantai Libijoje dažnai išgyvena siaubingas sąlygas, kol įlipa į perpildytus, dažnai netinkamus plaukioti laivus, kurie dažnai skęsta arba patenka į bėdą.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra UNHCR pranešė, kad 2021 metais Viduržemio jūros centrinėje dalyje nuskendo arba dingo apie 1,3 tūkst. migrantų. Laikoma, kad šis kelias yra daugiausia gyvybių pasiglemžęs migracijos kelias pasaulyje.

JT migracijos agentūra pirmadienį pranešė, kad prie Libijos krantų nuskendus kitam laivui žuvo keturi žmonės, o dar 14 žmonių dingo. Du žmonės buvo išgelbėti.

„Šiais metais mažiausiai 475 žmonės žuvo bandydami kirsti centrinę Viduržemio jūros dalį“, – sakoma pranešime.

Kiek anksčiau balandžio mėnesį beveik 100 žmonių žuvo tarptautiniuose vandenyse, išplaukę iš Libijos perpildyta valtimi.

Per incidentą, kurį UNHCR vadovas apibūdino kaip „tragediją“, išgyveno keturi žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius