Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijos rinkimų komisija atmetė M.Kadhafi sūnaus kandidatūrą į prezidentus

Libijos rinkimų komisija trečiadienį pranešė atmetanti nužudyto diktatoriaus Muamaro Kadhafi sūnaus Seifo al Islamo Kadhafi kandidatūrą dalyvauti kitą mėnesį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.
Seifas al Islamas Kadhafi (kairėje)
Seifas al Islamas Kadhafi (kairėje) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl įtariamų karo nusikaltimų Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) ieškomas S.al Islamas Kadhafi, užsiregistravęs rinkimams lapkričio 14 dieną, yra vienas iš 25 pretendentų, kurių kandidatūros atmestos, nurodoma Vyriausiosios nacionalinės rinkimų komisijos (HNEC) pareiškime.

HNEC nurodė atmetusi 25 kandidatūras remdamasi teisiniais sumetimais ir informacija, pateiktą prokuratūros, policijos viršininko bei pasų ir pilietybės departamento vadovo.

S.al Islamas Kadhafi, kurio buvimo vieta ne vieną mėnesį buvo laikoma paslaptyje, netikėtai tapo pirmuoju sunkiasvoriu kandidatu, užsiregistravusiu dalyvauti prezidentinėse lenktynėse.

2017 metais Tripolio teismas nuteisė jį myriop už nusikaltimus, įvykdytus per sukilimą, kurio metu buvo nuverstas jo tėvas. Vėliau dėl Libijos kontrolės besivaržanti rytinė administracija suteikė jam malonę.

Liepą jis pasirodė viešumoje po daugelio metų šešėlyje ir laikraščiui „The New York Times“ pareiškė planuojantis sugrįžti į politiką.

Retame interviu S.al Islamas Kadhafi sakė norįs „atkurti prarastą Libijos vienybę“ po dešimtmetį trukusio chaoso.

HNEC antradienį pranešė, kad dalyvauti gruodžio 24 dieną paskirtuose prezidento rinkimuose iš viso užsiregistravo 98 pretendentai, tarp jų – dvi moterys.

Rinkimai organizuojami naftos turtingai Libijai siekiant užbaigti dešimtmetį trunkantį smurtą, nesiliaujantį po to, kai 2011 metais per NATO remiamą sukilimą buvo nuverstas ir nužudytas M.Kadhafi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius