Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijos sukilėliai nevilty: naftos nebeišgaunama, pinigų nebėra, Vakarai apvylė

Libijos sukilėliai nebeturi jokių finansinių išteklių, paskelbė sukilėlių Pereinamosios nacionalinės tarybos finansų ir naftos gavybos ministras Ali Tarhouni, skelbia „Reuters“.
Libijos sukilėlių malda
Libijos sukilėlių malda. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Tarhouni pareiškė, kad naftos gavyba sukilėlių kontroliuojamose teritorijose sustabdyta dėl karinių veiksmų, ir Muamaro Kadhafi priešininkai nebeturi jokių lėšų. „Mes visiškai nebeturime (pinigų), viskas tuoj baigsis. Tai visiška nesėkmė. Arba jos (Vakarų valstybės) nesupranta, arba joms nerūpi“, – teigė A.Tarhouni.

Sukilėlių atstovo teigimu, tokioje sudėtingoje situacijoje jie atsidūrė dėl to, kad Vakarų valstybės neįvykdė duotų pažadų.

Tiesa, A.Tarhouni teigė, kad revoliucija Libijoje tęsis. „Žmonės žuvo ir vis dar žūva už laisvę. Mes ką nors sugalvosime. Vienas dalykas yra aiškus – mes niekada nepasiduosime“, – teigė jis.

Ministro teigimu, dėl nuolatinių mūšių padarytos žalos jie nebegali išgauti naftos ir artimu laiku nesitiki to daryti.

Jis teigė, kad viena iš išeičių yra derybos su užsienio naftos kompanijomis (minimos vokiečių „Wintershall“ bei prancūzų „Total“), taip pat ir su tomis, kurios anksčiau dirbo su M.Kadhafi Vyriausybe.

„Mums reikia paramos, ir mes įvykdysime visus įsipareigojimus. Mes turime tik vieną priešą – M.Kadhafi ir jo žudikus. Kas liečia verslą ir kompanijas, mes priešų neturime“, – sakė jis.

Pilietinis karas Libijoje prasidėjo 2011 metų vasarį. Nepaisant to, kad nuo kovo 19 dienos karinę operaciją Libijoje vykdo NATO, sukilėliai iki šiol nepasiekė svarbesnių pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius