Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijos sukilėlių derybos su Muamaro Kadhafi režimo pajėgomis Bani Valide žlugo

Derybos su nuverstam Libijos lyderiui Muamarui Kadhafi ištikimomis pajėgomis, įsitvirtinusiomis Bani Valido mieste, žlugo ir nebebus atnaujintos, todėl atveriamas kelias kariniam puolimui, pranešė vienas pareigūnas.
Muamaro Kadhafi sūnūs Saifas al Islamas (kairėje) ir Saadi
Muamaro Kadhafi sūnūs Saifas al Islamas (kairėje) ir Saadi / „Scanpix“/„Reuters“ ir „Scanpix“/AFP nuotr.

„Palieku karo vadui išspręsti šią problemą“, – sakė sukilėlių Laikinosios nacionalinės tarybos (LNT) vyriausiasis derybininkas Abdullah Kenshilas.

Į pietryčius nuo Tripolio esantis Bani Validas yra vienas iš paskutinių M.Kadhafi kovotojų tvirtovių, kurioje taip pat tikriausiai slapstosi bent vienas iš nuversto lyderio sūnų.

A.Kenshilas sakė, kad kovotojai sekmadienį pageidavo pasitraukti nesudėję ginklų, tačiau jiems nebuvo leista to padaryti.

„Jie reikalavo, kad revoliucionieriai įžengtų į Bani Validą neginkluoti“, – nurodė jis, pridūręs, jog tai veikiausiai buvo dingstis pasalai.

N.Kadhafi sūnus kaltina savo brolio kalbą dėl derybų su sukilėliais žlugimo

Nuversto Libijos lyderio M.Kadhafi sūnus apkaltino savo įtakingą brolį dėl derybų su naujaisiais šalies vadovais sužlugdymo, tariantis dėl vienos iš paskutinių režimo šalininkų tvirtovių kapituliacijos, sekmadienio vakarą pranešė televizija CNN.

Duodamas interviu telefonu, Saadi Kadhafi sakė CNN, kad jo brolio Saif al Islamo Kadhafi prieš kelias dienas pasakyta „agresyvi“ kalba nulėmė derybų žlugimą ir atvėrė kelią sukilėlių kariniam puolimui.

Į pietryčius nuo Tripolio esantis Bani Validas yra vienas iš paskutinių M.Kadhafi kovotojų tvirtovių, kurioje taip pat tikriausiai slapstosi bent vienas iš nuversto lyderio sūnų.

Paklaustas apie savo buvimo vietą, Saadi sakė esantis „tolėliau“ nuo Bani Valido, tačiau neužsibūnantis vienoje vietoje, nurodė CNN. Jis tvirtino nematęs tėvo ir savo brolių jau du mėnesius.

Saadi tvirtino esantis „neutralus“, tačiau „pasiruošęs padėti derėtis dėl paliaubų“, praneša CNN.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius