Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškų pieno produktų draudimo negana: Rusija nori uždrausti ir lenkiškų vaisių bei daržovių importą

Rusija svarsto galimybę apriboti lenkiškų vaisių ir daržovių importą. Apie tai, remdamasis Rusijos agentūra ITAR-TASS, rašo Lenkijos naujienų tinklapis wyborcha.pl.
Obuoliai
Obuoliai / Fotolia nuotr.

Primename, kad prieš kiek daugiau nei mėnesį Rusija paskelbė lietuviškų pieno produktų boikotą. Lietuvių verslininkams teko ieškoti rinkų kitur.

Informacija apie galimą vaisių ir daržovių importo iš Lenkijos draudimą gauta iš Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos „Rosselchoznadzor“. Embargas bus taikomas, jeigu Lenkijos pusė nesiims priemonių šalinti pažeidimus.

O jų, kaip teigia „Rosselchoznadzor“, daugybė. Esą vien 2012 metais ir per pirmus tris 2013 metų ketvirčius Rusijos Veterinarijos tarnyba sustabdė 21 partiją lenkiškų vaisių ir daržovių, neva užkrėstų kenksmingomis medžiagomis. Taip pat praeitais metais būta 916 netinkamai parengtų dokumentų atvejų. Lenkija kaltinama pateikusi netikslią arba melagingą informaciją apie produktų kilmės šalis, tiekėjus ir adresatus, trūko žymėjimo.

Griežtesnės vaisių ir daržovių iš Lenkijos patikros Rusija ėmėsi rugsėjį, teigdama, kad padaugėjo pažeidimų. „Turime įtarimų, kad per Lenkiją plaukia labai daug produkcijos, kuri, švelniai tariant, neatitinka jai keliamų reikalavimų“, – tuomet pareiškė dabar jau buvęs Rusijos vartotojų teisių gynimo agentūra „Rospotrebnadzor“ vadovas Genadijus Oniščenka.

Būtent G.Oniščenkos pavardė nuolat buvo minima ir lietuviškų pieno produktų embargo istorijoje.

Jeigu apribojimai Lenkijai bus įvesti, tai gali turėti rimtų pasekmių Lenkijai. Rusija yra trečioje vietoje pagal žemės ūkio maisto produktų iš Lenkijos įsigijimą. Nuo šių metų sausio iki rugpjūčio pabaigos Rusijos rinkoje Lenkija pardavė produkcijos už 1,12 mlrd. dolerių (2,57 mln. Lt). Populiariausi yra lenkiški obuoliai, sultys ir pieno produktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius