-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvoje gimusi S.Skripalio dukterėčia prarado darbą, bet eina į politiką Jaroslavlyje

Buvusio rusų agento Sergejaus Skripalio dukterėčia Viktorija Skripal sako daugiau nebenorinti kalbėti apie savo dėdę ir pussererę Juliją Skripal, nes esą dėl vieno interviu valstybinei televizijai ir taip prarado vieną darbą, o kito prarasti nenori. Tiesa, 46 metų moteris, kuri gimė Lietuvoje ir vėliau gyveno Kaune, ruošiasi dalyvauti rinkimuose į Jaroslavlio valdžią, skelbia „Radio Free Europe“.
Viktorija Skripal
Viktorija Skripal / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dabar nebenoriu su niekuo kalbėtis. Pasakiau viską, ką norėjau pasakyti. Turiu šeimą, turiu pareigas. Jaroslavlyje (būtent čia ji atvyko iš Kauno, – red.) liksiu iki mirties“, – pareiškė V.Skripal.

Tiesa, su viešumo vengimu kažin ar neprasilenkia jos noras būti išrinktai į Jaroslavlio valdžią. V.Skripal patvirtino, kad rinkimuose atstovaus centro kairiųjų partijai „Teisinga Rusija“.

V.Skripal dėdė Sergejus ir pusserserė Julija kovo mėnesį buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ Anglijos mieste Solsberyje. Londonas netrukus apkaltino Rusiją surengus ataką ir išsiuntė kelias dešimtis rusų diplomatų.

„Facebook“ nuotr./Julija ir Sergejus Skripaliai
„Facebook“ nuotr./Julija ir Sergejus Skripaliai

Pati V.Skripal įsibėgėjus diplomatiniam skandalui ėmė šmėžuoti rusų žiniasklaidoje. Ji abejojo, kad britai objektyviai vykdo tyrimą, kurį vadino „politiniu“.

Lietuvoje, kuri tuo metu buvo okupuota Sovietų Sąjungos, gimusi V.Skripal Jaroslavlyje gyvena jau daugiau nei tris dešimtmečius. Moteris teigia norinti pagerinti švietimą ir išspręsti Volgos upės taršos problemas.

Ji taip pat aršiai priešinasi Kremliaus planams pailginti pensinį amžių. V.Skripal manymu, vyriausybė neturi teisės taip daryti, kol nėra išsprendusi kitų problemų, susijusių su gyvenimo kokybe.

V.Skripal šiuo metu dar nepriklauso partijos „Teisinga Rusija“ Jaroslavlio skyriui, tačiau ketina artimiausiu metu prie jo prisijungti.

„Aš oponuoju valdančiajai „Vieningajai Rusijai“, bet man tikrai patinka Komunistų partija. „Teisinga Rusija“ yra panaši partija, bet jaunesnė ir galinti pritraukti jaunimo balsus“, – aiškino V.Skripal.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius