Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Linkevičius Briuselyje surengė paramos akciją Ukrainos pilotei Nadijai Savčenko

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Briuselyje suorganizavo Europos Sąjungos (ES) ministrų paramos akciją Rusijoje kalinamai Ukrainos pilotei Nadijai Savčenko, kurios sveikatai gresia pavojus dėl bado streiko.
Lino Linkevičiaus akcija dėl ukrainietės Nadia Savčenko
Lino Linkevičiaus akcija dėl ukrainietės Nadia Savčenko / „Twitter“ nuotr.

L.Linkevičiaus iniciatyva 15 ES šalių atstovų nusifotogravo bendrai nuotraukai su N.Savčenko atvaizdu Ukrainos vėliavos fone, matyti jo įraše socialiniame tinkle „Twitter“.

Pasak ministro atstovo spaudai, prie akcijos prisidėjo Estijos, Švedijos, Britanijos, Airijos, Kroatijos, Belgijos, Danijos, Rumunijos, Latvijos, Maltos, Bulgarijos, Kipro, Lenkijos užsienio reikalų ministrai ir Prancūzijos ambasadorius.

Iš viso ES yra 28 valstybės.

Primena KGB metodus

Pasak Lietuvos užsienio reikalų ministro, Rusijos bandymai palaužti N.Savčenko dvasią primena blogiausius KGB metodus.

„Ukrainos pilotės meilė Tėvynei ir herojiškumas negali palikti abejingų. Nadija jau 59-a diena, kai paskelbusi bado streiką. Jos sveikatai ir gyvybei gresia pavojus, o ES užsienio reikalų ministrai dar kartą nedviprasmiškai išreiškė jai savo palaikymą“, - sakė L.Linkevičius. Jo komentarą BNS perdavė atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius.

Palaikymo akcija surengta Briuselyje vykstant ES užsienio reikalų ministrų susitikimui. Jame ministrai nusprendė savaitei atidėti naujas sankcijas Rusijos pareigūnams ir prorusiškiems Rytų Ukrainos separatistams. Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas teigė, kad šiuo žingsniu norima suteikti daugiau laiko pastangoms nutraukti kovos veiksmus tarp Kijevo vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų.

Ukrainos, Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos lyderiai trečiadienį planuoja susitikti Baltarusijos sostinėje Minske tartis dėl paliaubų Rytų Ukrainoje plano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius