-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liuksemburgo teismas pakeitė sprendimą „LuxLeaks“ nutekinimo autoriaus byloje

Liuksemburgo Aukščiausiasis Teismas ketvirtadienį pakeitė nuosprendį byloje, nagrinėjusioje konfidencialios medžiagos nutekinimą, dėl kurio kilo „LuxLeaks“ skandalas.
Antoine'as Deltouras
Antoine'as Deltouras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Liuksemburgo teismas pakeitė Apeliacinio teismo priimtą apkaltinamąjį nuosprendį Prancūzijos piliečiui Antoine'ui Deltourui, buvusiam audito bendrovės „PricewaterhouseCoopers“ (PwC) darbuotojui. Kovą jam buvo paskirta šešių mėnesių lygtinė laisvės atėmimo bausmė ir 1 500 eurų bauda.

Jis ir dar vienas jo kolega Raphaelis Halet buvo kaltinami nutekinę žurnalistui Edouard'ui Perrinui tūkstančius dokumentų, atskleidusių Liuksemburgo vyriausybės suteiktas prieštaringai vertinamas mokesčių lengvatas tarptautinėms verslo įmonėms.

Vis dėlto Liuksemburgo AT paliko galioti nuosprendį R.Halet atžvilgiu. Šiam vyrui apeliacinis teismas skyrė 1 000 eurų baudą.

Dabar nauja apeliacinio teismo teisėjų kolegija turės iš naujo nagrinėti A.Deltouro bylą, savo pranešime nurodė Aukščiausiasis Teismas.

„LuxLeaks“ skandalas kilo 2014-ųjų lapkritį, kai iš nutekintų dokumentų paaiškėjo, kad mažytė Liuksemburgo hercogystė, kai jos premjeras buvo dabartinis Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris, šimtams tarptautinių bendrovių taikė milijardų JAV dolerių vertės mokestines lengvatas. Tarp tų kompanijų buvo minimos „Apple“, IKEA ir „Pepsi“.

JAV įsikūrusi Tarptautinė tiriančiųjų žurnalistų asociacija (International Consortium of Investigative Journalists, ICIJ), per pusmetį peržiūrėjusi daugiau nei 28 tūkst. konfidencialių dokumentų, nustatė, kad tokios mokesčių lengvatos buvo suteiktos iš viso 340 bendrovių.

„LuxLeaks“ buvo didžiausias tokio pobūdžio informacijos nutekinimas, kol anksčiau šį mėnesį žiniasklaida pradėjo skelbti pranešimus apie jai nutekintus „Panamos popierius“ – didžiulės apimties konfidencialių dokumentų paketą, atskleidžiantį kai kurių pasaulio lyderių ryšius su ofšorinėmis priedangos įmonėmis, kurios gali būti naudojamos turtui nuslėpti arba pinigams plauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius