-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londoniečiai labdaros renginiuose renka pinigus pabėgėliams iš Sirijos

Londoniečiai pardavinėja ir perka gardžius Artimųjų Rytų virtuvės patiekalus ir renka pinigus pabėgėliams iš Sirijos.
Britai renka lėšas, kad pabėgėliai gautų tinkamo maisto.
Britai renka lėšas, kad pabėgėliai gautų tinkamo maisto.

Viena žymiausių Anglijos šefių Rutha Quinlan pirmąjį kiekvieno mėnesio trečiadienį rengia Sirijos virtuvės fiestą. Miesto centre, netoli London Fields įkurtoje kavinėje moteris ruošia maistą visiems norintiems bei pabrėžia, kad už gardžiausius patiekalus surinkti pinigai bus skirti karo draskomai šaliai bei jos pabėgėliams.

Idėjos autorė nusprendė kiekvieną kartą keliauti į skirtingas Londono vietas, tad važinėja su mobilia virtuve, pavadinta „Konfliktų kavinė“. Ši akcija – vienas iš būdų, kuriais londoniečiai bando prisidėti prie pabėgėlių krizės. Kavinė pirmą kartą duris atvėrė rugsėjo 9 dieną ir veiks kas ketvirto trečiadienio vakarais.

Jų tikslas paprastas – suteikti Kalė uosto pabėgėliams deramo maisto.

Kita Londono Soho rajone įkurta aludė „Couch and Horses“ jau surinko 13 tūkst. svarų sterlingų (17860 eurų) ir skaičiuoja toliau. Jų tikslas paprastas – suteikti Kalė uosto pabėgėliams deramo maisto.

Dar keturi britai, rengiantys labdaros vakarienes ir aukojantys sirams, portalui standard.co.uk sakė, kad ši idėja ne tik dėl aukojimo: „Mes norėjome kažką daryti, kad surinktume jiems pinigų, bet labiausiai norime priminti savo draugams sirams, kad jie nėra vieni ir užmiršti“.

Pirmą kartą tokia vakarienė Londone buvo surengta prieš trejus metus, o jos metu paaukota 170 tūkst. svarų sterlingų (233 563 Eur). Svarbiausia renginio dalis, kaip ir mobiliosios virtuvėlės „Konfliktų kavinė“, yra ta, kad pirkėjai ir aukotojai rankose nešiojasi tradicinius siriškus patiekalus, stovėdami ir rankomis valgydami tai, kas įprasta karo kamuojamose šalyse, gali padėti jų gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius