-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 17 /21:28

Luhansko separatistų lyderį Valerijų Bolotovą sulaikę pasieniečiai: „Mus puolė du šimtai granatsvaidžiais ginkluotų teroristų, o pagalbos nesulaukėme“

Ukrainos pasieniečiai šeštadienio ryte Dolžanskio pasienio punkte Luhansko srityje sulaikė Luhansko gubernatoriumi pasiskelbusį separatistų lyderį Valerijų Bolotovą. Tačiau Ukrainos pajėgas puolę teroristai išlaisvino savo vadą, praneša segodnya.ua.
Valerijus Bolotovas
Valerijus Bolotovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos pasienio tarnyba pranešė, kad V.Bolotovas buvo sulaikytas 5.45 val., o apie tai pranešta teisėsaugos institucijoms ir antiteroristinės operacijos vadovams.

„Maždaug 2 valandas laukėmė pastiprinimo, tačiau niekas neatvyko“, – skelbiama pasienio tarnybos pranešime.

„Maždaug 2 valandas laukėmė pastiprinimo, tačiau niekas neatvyko“, – skelbiama pasienio tarnybos pranešime

Anot pasienio tarnybos, pranešę apie teroristo sulaikymą pareigūnai užėmė gynybines pozicijas, nes pasienio punktą netrukus apsupo ginkluoti vyrai.

Nesulaukę pastiprinimo Ukrainos pasieniečiai negalėjo apsiginti nuo juos puolusių teroristų, kurie buvo apsiginklavę granatsvaidžiais bei turėjo rankinių granatų. Po įnirtingų mūšių jie išlaisvino V.Bolotovą.

Papildyta 13.40 val. Atskleista daugiau detalių

Ukrainos pasienio tarnyba paskelbė daugiau detalių, kaip buvo sulaikytas ir paskui pabėgo V.Bolotovas. 

V.Bolotovas į pasienio punktą atvyko BMW automobiliu kartu su dviem vyrais. Pasieniečiai nedelsdami jį sulaikė ir uždarė į atskirą kambarį ir apie tai pranešė atitinkamiems teisėsaugos organams.

Pasienio punktą iš viso puolė apie 200 ginkluotų teroristų

Kadangi buvo tikimasi teroristų pasirodymo, pasieniečiai užėmė gynybines pozicijas. Visų civilių buvo paprašyta nedelsiant išvykti iš pasienio punkto teritorijos, sustabdytos visos patikros procedūros.

„Apie 7 val. pasienio posto link iš Ukrainos pusės atvyko grupė ginkluotų vyrų. Apsupę punktą jie reikalavo paleisti V.Bolotovą. Norėdami užvilkinti laiką, kad spėtų atskristi sraigtasparnis, turėjęs išgabenti sulaikytąjį, pasieniečiai pradėjo derybas. Tačiau 7.50 val. teroristai pradėjo šaudyti ir šturmavo pasienio punktą“, – informuoja pasienio tarnyba.

Anot jos, pasienio punktą iš viso puolė maždaug 200 ginkluotų teroristų. 

Papildyta 21.28 val. A.Avakovas: tai – išdavystė

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas pareiškė, kad V.Bolotovas laisvę atgavo dėl Ukrainos pajėgų viduje įvykdytos išdavystės.

Jis atsisakė įvardinti, kurioje grandyje buvo išduota šalis, tačiau pažadėjo netrukus išplatinti oficialių pareiškimą.

Į Rusiją išvyko trečiadienį

V.Bolotovas į Rusiją išvyko trečiadienį. Nors jis yra ieškomas, Ukrainos pasieniečiai leido Luhansko gubernatoriumi pasiskelbusiam separatistų lyderiui išvažiuoti į Rusijos Federaciją.

„Kad sulaikytume ar nepraleistume Ukrainos piliečio pro sieną, pasieniečiai turi gauti atitinkamus nurodymus. Kalbant apie šį pilietį (V.Bolotovą), pasieniečiai neturėjo jokių nurodymų iš teisėsaugos organų, kad reikia sulaikyti, nepraleisti ar imtis dar kokių nors teisinių veiksmų“, – tuomet sakė pasienio tarnybos atstovas Olehas Slobodianas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius