Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

M.Salvini kritikuojamas už šventinę vakarienę Genujos viaduko griūties dieną

Italijoje kritikuojamas vidaus reikalų ministro Matteo Salvini elgesys viaduko griūties Genujoje dieną. Įvykus dešimtis žmonių gyvybių nusinešusiai tragedijai, jis dalyvavo šventinėje vakarienėje viename iš Sicilijos restoranų, penktadienį pranešė Europos žiniasklaida.
Matteo Salvini
Matteo Salvini kritikuojamas už šventinę vakarienę Genujos viaduko griūties dieną / „Scanpix“/AP nuotr.

Tokiu elgesiu piktinosi tiek paprasti Italijos gyventojai, tiek M.Salvini politiniai oponentai. Internete paplito virtinė antradienį padarytų nuotraukų, kuriose matyti besišypsantis ministras, sėdintis už serviruoto stalo kartu su daugeliu kitų žmonių.

VIDEO: Užfiksuota Genujos mieste sugriuvusio viaduko katastrofos akimirka

„M.Salvini nuotraukos, kuriose jis švenčia tokią dramatišką Genujai akimirką, kai visa šalis liūdi, yra įžeidimas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė opozicinės Demokratų partijos lyderis Matteo Orfini.

„Jis puotavo Sicilijoje, kai Genujoje dar buvo ardomos nuolaužos“, – pridūrė jis.

Keli demokratai jau paragino VRM vadovą dėl tokio elgesio atsistatydinti.

VIDEO: Italijos viaduko katastrofą išgyvenę žmonės prisimena baisiausias gyvenimo akimirkas

Reaguodamas į kritiką, M.Salvini pažymėjo, kad ta kelionė į Siciliją buvo „susitikimas su merais, savanorių organizacijų vadovais, policininkais ir daugybe piliečių“. Pasak jo, per šį oficialų susitikimą buvo nagrinėjamos su mafija susijusios problemos.

200 m ilgio greitkelio viaduko ruožas netikėtai sugriuvo Genujos mieste antradienio vidurdienį. Valdžia spėja, kad tragedijos priežastimi galėjo tapti atraminių konstrukcijų susilpnėjimas.

Tiltas buvo pastatytas 7-ame dešimtmetyje, o dėl jo būklės, kaip teigia Italijos žiniasklaida, specialistai jau seniai nerimavo.

Remiantis naujausiais duomenis, per nelaimę žuvo 38 žmonės, tarp jų – keturi prancūzai ir du albanai. Trečiadienį buvo paskelbta apie 39 aukas, bet vėliau šis skaičius buvo pakoreguotas. Dar 16 žmonių patyrė sužalojimų, o devynių sužeistųjų būklė sunki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius