-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marine Le Pen žada iki metų pabaigos suformuoti euroskeptikų grupę Europos Parlamente

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen trečiadienį pažadėjo iki metų pabaigos suformuoti euroskeptikų bloką Europos Parlamente, nes šią savaitę jos vadovaujamam Nacionaliniam frontui ir jo sąjungininkėms nepavyko to padaryti.
Nacionalinio fronto lyderė Marie Le Pen
Nacionalinio fronto lyderė Marie Le Pen / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Partijos turėjo iki antradienio paprašyti savo grupės statuso Europos Parlamente po praėjusio mėnesio rinkimų, per kuriuos savo pozicijas visoje Europoje smarkiai sustiprino euroskeptiškos partijos.

Grupei Europos Parlamente suformuoti reikia mažiausiai 25 europarlamentarų iš septynių ES šalių narių. Grupės gauna papildomą ES finansavimą ir kitokių privilegijų. Tačiau M.Le Pen ir jos sąjungininkai turėjo tik šešių ES šalių atstovų palaikymą.

Interviu radijui „France Info“ M.Le Pen sakė, kad sprendimas nesijungti su lenkų partija, sužlugdęs kraštutinių dešiniųjų planus suformuoti euroskeptišką bloką, buvo trumpalaikė „auka“.

Ir M.Le Pen, ir G.Wildersas atsisakė bendradarbiauti su Lenkijos Naujosios dešinės kongresu, kurį daugelis laiko antisemitine partija.

„Tai pasikeis, – sakė ji. – Aš nesijaudinu. Manau, kad susiformuosime iki metų pabaigos.“

„Tai ne žlugimas, o tik nesėkmė“, – pridūrė M.Le Pen.

M.Le Pen ir olandų Laisvės partijos lyderis Geertas Wildersas sugebėjo į grupę pritraukti daugiau parlamentarų, nei to reikalauja nuostatos, tačiau tik iš šešių šalių.

Ir M.Le Pen, ir G.Wildersas atsisakė bendradarbiauti su Lenkijos Naujosios dešinės kongresu, kurį daugelis laiko antisemitine partija.

Kongresui vadovaujantis 72-ejų Januszas Korwinas-Mikke yra pasakęs, jog Adolfas Hitleris „ko gero, nežinojo, kad žydai buvo naikinami“, o moterys neturėtų turėti teisės balsuoti.

„Jo pareiškimai, jo politinės pažiūros prieštarauja mūsų vertybėms“, – sakė M.Le Pen.

Grupė, susiformuodama Europos Parlamente, ne tik užsitikrina, kad bus politiškai geriau matoma, bet ir įgyja galimybę pirmininkauti įvairiems komitetams ir iki 30 mln. eurų siekiantį finansavimą penkerių metų laikotarpiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius