Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 12 /21:53

Maskva: Th.May pareiškimas dėl rusų šnipo apnuodijimo – „provokacija“

Maskva pirmadienį atmetė Didžiosios Britanijos Theresos May pareiškimą Bendruomenių rūmams, esą „labai tikėtina“, kad už buvusio dvigubo agento apnuodijimą atsakinga Rusija.
Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova
Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova / „Scanpix“ nuotr.

„Tai yra cirko pasirodymas britų parlamente“, – Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovę Mariją Zacharovą citavo naujienų agentūros.

Pasak jos, tas pranešimas buvo „dar vienos provokacija paremtos informacinės ir politinės kampanijos“ dalis.

„Užuot kūrę naujas pasakas, gal kažkas toje karalystėje galėtų paaiškinti, kaip baigėsi ankstesni (apnuodijimo atvejai) – apie (Aleksandrą) Litvinenką, (Borisą) Berezovskį, (Aleksandrą) Perepiličną ir daug kitų, kurie mįslingai mirė Britanijos teritorijoje“, – sakė M.Zacharova.

Buvęs šnipas A.Litvinenka, oligarchas B.Berezovskis ir esminis liudininkas byloje prieš korumpuotų Rusijos pareigūnų ir nusikalstamo pasaulio veikėjų tinklą A.Perepiličnas pastaraisiais metais mirė Jungtinėje Karalystėje.

Kremlius įnirtingai neigia kaip nors prisidėjęs prie šių veikėjų mirties.

Britanijos premjerė anksčiau pirmadienį pareiškė, kad Rusija iki antradienio pabaigos turi paaiškinti situaciją dėl buvusio rusų agento apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga viename Anglijos miestų.

Ji sakė, kad jei bus įrodyta, kad Maskva atsakinga už Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos apnuodijimą, Britanija laikys tai „neteisėtu jėgos panaudojimu“.

Britų įstatymų leidėjams Th.May sakė, kad prieš juos panaudota nervus paralyžiuojanti medžiaga „Novičok“ („Naujokas“) yra karinio naudojimo ir sukurta Rusijos.

Premjerė liepė Maskvai iki antradienio pabaigos Cheminio ginklo draudimo organizacijai atskleisti detalių apie tos nervus paralyžiuojančios medžiagos kūrimo programą.

Buvęs Rusijos karinės žvalgybos (GRU) pulkininkas S.Skripalis ir jo 33 metų dukra Julija buvo rasti kovo 4 dieną pietvakarių Anglijos mieste Solsberyje be sąmonės ant suoliuko šalia vieno prekybos centro. Nuo to laiko jie gydomi ligoninėje; jie yra kritinės, bet stabilios būklės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius