Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje šimtai musulmonų paralyžiavo eismą

Penktadienį Maskvoje šimtai musulmonų paralyžiavo eismą Laisvės prospekte prie mečetės. Jie susirinko pagerbti šią savaitę žvėriškai nužudyto žinomo musulmonų veikėjo Metino Mechtijevo.
Musulmonai gedi M.Mechtijevo
Musulmonai gedi M.Mechtijevo / Ria Novosti/Scanpix nuotr.

„RIA Novosti“ skelbia, kad mečetės rajone buvo sustiprintos teisėtvarkininkų pajėgos. Incidentų kol kas neužfiksuota, tačiau minia padarė daug problemų vairuotojams – atsiradomilžiniškas automobilių kamštis. Jis susiformavo ne tik Laisvės prospekte bet ir gretimose gatvėse. Keliose aplinkinėse gatvėse eismas apskritai uždarytas.

Maksvos policija paskelbė įtariamo M.Mechtijevo žudiko paiešką. Žudiką užfiksavo parduotuvės, kurioje prieš nužudymą lankėsi vyras, saugos kameros. Buvo išplatintos įtariamojo fotografijos.

33-ejų M.Mechtijevas, buvęs Rusijos islamo kultūros centro tarptautinio departamento vadovas, antradienio rytą buvo rastas negyvas Maskvos centre. Ant jo kūno – pjautinės žaizdos. Nusikaltimo tyrėjai aiškina, kad jis buvo nužudytas per apiplėšimą.

„Life News“ skelbia, kad nusikaltimu įtariama keturių žmonių grupė. Teigiama, kad vienas asmuo vos kelios minutės prieš susidorojimą su M.Mechtijevu iššaukiančiai elgėsi Tverės gatvėje esančiame prekybos centre: kabinėjosi prie žmonių, šūkavo. Jaunas vyriškis buvo akivaizdžiai neblaivus.

Paaiškėjo, kad šis vyras į parduotuvę užėjo vien tam, kad įsitikintų, jog M.Mechtijevas vis dar ten. Po to vyras buvo pasektas ir nužudytas.

Liudininkų teigimu, dvi iš gaujos yra moterys. Teisėsaugininkai aiškina, kad jų tikslas buvo pagrobti brangų mobilųjį telefoną, tiesa, kol kas nerandama paaiškinimo, kodėl po nužudymo nebuvo pagrobti kiti brangūs daiktai.

Nužudytojo draugai ir giminės įsitikinę, kad nusikaltimą padarė nacionalistai. „Užpuolikų grupėje buvo merginų, o tai – nacionalistų braižas. Jie įvykdo nusikaltimą, kad paskui pasiteisintų, jog auka neva lindo prie panelės, o jie ją gynė“, – „Interfax“ sakė visuomeninio fondo „Taikdarys“ vadovas Andrejus Getmanovas.

Su M.Mechtijevu dirbęs ir draugavęs A.Getmanovas pabrėžė, jog antras įrodymas, kad pasidarbavo nacionalistai – perrėžtas aukos kaklas.

„Jis buvo mažas, svėrė 40 kilogramų. Tam, kad pagrobti telefoną, jiems tereikėjo jį pastumti, o ne švaistytis peiliais“, – pridūrė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius