Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažėjant užsikrėtimų koronavirusu, Kinija imasi griežtų priemonių prieš įvežtinius atvejus

Pirmadienį paskelbta: mirčių nuo viruso covid-19 skaičius už Kinijos ribų didesnis nei Kinijoje, iš kurios kilo koronavirusas. Savo ruožtu Kinija imasi griežtų priemonių, kad sumažintų įvežtinių atvejų skaičių: nesutinkantiems pasitikrinti sveikatą ar meluojantiems apie savo būklę, bus pateikti kriminaliniai kaltinimai.
Uhanas
Uhanas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį mirčių nuo covid-19 Kinijoje skaičius siekė 3 208, už Kinijos ribų – 3 241. Daugiau nei 1,8 tūkst. jų – Italijoje.

Iš viso Kinijoje koronavirusu užsikrėtė daugiau nei 80 tūkst. žmonių, virš 67 tūkst. užsikrėtusiųjų pasveiko.

Pirmadienį Kinijoje nustačius 12 įvežtinių atvejų, buvo sugriežtintos karantino taisyklės, siekiant užkirsti kelią naujai infekcijų bangai, rašo „Japan Times“.

Paskelbę, kad „iš esmės“ pažabojo viruso sklidimą šalies viduje, Kinijos pareigūnai nerimauja, kad infekcija bus atvežta iš kitų šalių. Pekino miesto vyriausybė įsakė visiems atvykusiems iš užsienio specialiose karantino patalpose praleisti 14 dienų.

Anksčiau keliautojams buvo leidžiama izoliuotis namuose, tačiau nuo pirmadienio tokia išlyga bus daroma tik „išskirtinėmis aplinkybėmis“. Tiesa, išskirtinės aplinkybės nebuvo įvardytos.

Pirmadienį paskelbta, kad tiems, kurie atvyko į Kiniją ir atsisako sveikatos patikrinimo ar pateikia melagingą informaciją apie savo sveikatos būklę, bus pateikti kriminaliniai kaltinimai.

Kinija kasdien praneša apie vis mažesnius naujų užsikrėtimų covid-19 skaičius. Pavyzdžiui, sekmadienį paskelbta apie 16 naujų atvejų, iš jų 12 – įvežtiniai.

Ligi šiol pranešama apie daugiau 100 įvežtinių užsikrėtimo atvejų Kinijoje. Paaiškėjo, kad 11 keliautojų pateikė klaidingą informaciją apie savo sveikatą, rašo „South China Monitoring Post“.

Tiesa, nėra aišku, ar pateikiama neiškraipyta statistika – iš pradžių Kinija slėpė informaciją apie koronavirusą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Antrą mėnesį karantine Šanchajuje gyvenantis lietuvis patarė, kaip jį išgyventi

Hubėjaus provincijoje, iš kurios kilo koronavirusas, karantinas tęsiasi jau daugiau nei septynias savaites. Kovo pradžioje pranešta, kad rizikos grupėms nepriklausantys gyventojai greitai vėl galės laisvai judėti. Dauguma gamyklų provincijoje greičiausiai bus uždarytos iki kovo 20 dienos.

„Scanpix“/AP nuotr./Ligoninė Uhane
„Scanpix“/AP nuotr./Ligoninė Uhane

Kinų ekonomistas Larry Hu spėjo, kad Kinijos 14 mlrd. dolerių vertės ekonomika per pirmąjį ketvirtį susitrauks 6 proc., palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, rašo CNN.

„Dabar aišku, kad ji bus blogiausia per pastaruosius beveik 50 metų. Pastarąjį kartą Kinijos ekonomika traukėsi 1976 metais, kai Komunistų partijos lyderio Mao Zedongo mirtis užbaigė dešimtmetį trukusį socialinį ir ekonominį chaosą Kinijoje“, – sakė Larry Hu.

Vasario pradžioje buvo apklausta 1 000 mažų ir vidutinių verslų. Trečdalis jų teigė turintys pinigų išsilaikyti tik vieną mėnesį, rašo „The New York Times“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius