Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilė iš pirmo žvilgsnio: pabėgėlė ir pasienietis

Jų meilės istorija nepanaši į tiesą: ji – musulmonė pabėgėlė iš Irako, jis – krikščionis Makedonijos pasienio policijos pareigūnas. Tačiau jiedu tvirtina, kad tai – meilė iš pirmo žvilgsnio.
Nooros ir Bobi vestuvės
Nooros ir Bobi vestuvės / Asmeninio archyvo nuotr.

Vieną iš praėjusių metų kovo dienų, 20-metė Noora Arkavazi su šeima – tėvais, jaunesniuoju broliu ir seserimi – pasiekė Serbijos sieną. Tądien savo namus Irake jie buvo palikę prieš mėnesį.

„Mes keliavome kaip bet kurie kiti pabėgėliai“, – paaiškina jauna moteris.

Bobi Dodevski buvo vienintelis pasienietis pamainoje, kuris kalbėjo angliškai.

Noora ir Bobi CNN pasakojo, kad pamilo vienas kitą iš pirmo žvilgsnio, o liepą jie jau susituokė. Šiuo metu pora gyvena Makedonijoje.

Per kelis mėnesius nuo lemtingojo susitikimo Nooros šeima tęsė kelionę į Vokietiją, kur kreipėsi dėl prieglobsčio. Tuo metu jauna moteris nusprendė pasilikti Makedonijoje su Bobi. Ji kalba keliomis kalbomis ir šiuo metu leidžia dienas dirbdama Raudonajame Kryžiuje.

Bobi, dirbęs policijos pareigūnu 15 metų, pasienyje budėdavo pastaruosius kelerius metus – dėl pabėgėlių krizės. Jo anglų kalbos žinios ypač praverčia, kadangi vyras gali susikalbėti su sieną kertančiais pabėgėliais.

Be kita ko, Bobi yra ir profesionalus šokėjas, ši veikla ir padėjo jam pramokti anglų kalbos. Jo šokėjų trupė keliavo aplink pasaulį: Rusiją, Ispaniją, kitas šalis, kur gebėjimas kalbėti angliškai padėdavo.

Nauja meilė, naujas gyvenimas

Noora sako, kad ji lengvai prisitaikė prie gyvenimo Makedonijoje.

„Žmonės, šalis, miestas – niekas man neleidžia jaustis pabėgėle“, – tvirtina ji.

Žmonės, šalis, miestas – niekas man neleidžia jaustis pabėgėle, – tvirtina ji.

Bendruomenė netruko jos priimti. Jauna moteris sako, kad jos šeima taip pat pritarė santuokai. „Makedonijoje mes sumaišėme tradicijas ir religiją“, – paaiškina Bobi. „Turiu daugybę draugų musulmonų, mes švenčiame ramadaną“, – pridūrė jis.

Noora taip pat pasakoja, kad ji užaugo įvairovės kupinoje bendruomenėje Irake. „Mano šeima užaugo tarp krikščionių, mes plačių pažiūrų žmonės“, – sako ji.

Noora paaiškina, kad jos šeimos pradinės dvejonės dėl judviejų santykių išnyko, kai jie pamatė porą kartu ir suprato, kokia stipri meilė tarp jų.

Tiesa, Bobi prisipažįsta, kad žmones stebina tai, kad jis jau buvo vedęs du kartus prieš tai. Jo teigimu, kai kurie bandė juokauti, kad ateinančius 100 metų jis nebeves, tačiau praėjus vos keliems mėnesiams nuo pažinties su Noora, jie susižadėjo.

Tądien, kai Bobi pasipiršo, jis nuėjo į tatuiruočių saloną ir išsitatuiravo jos vardą ant rankos. Po kelių dienų ji padarė tą patį – jo vardas nugulė ant jos kūno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius