Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksika išdavė Jungtinėms Valstijoms Chalisko kartelio lyderio sūnų

Meksika išdavė Jungtinėms Valstijoms „Chalisko naujosios kartos kartelio“ (Cartel de Jalisco Nueva Generacion, CJNG) lyderio sūnų, kurį amerikiečių pareigūnai nori apkaltinti dėl narkotikų platinimo, bet sprendimas išprovokavo nuogąstavimus, kad ši grupuotė gali pradėti keršto akcijas.
Dingusių studentų ieškojo Meksikos policija
Meksikos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV Teisingumo departamentas penktadienį patvirtino, kad Rubenas Oseguera stos prieš federalinį teismą Vašingtone atsakyti į kaltinamąjį aktą dėl narkotikų platinimo.

R.Oseguera dar vadinamas „El Menčitu“ pagal tėvo Nemesio Osegueros pravardę „El Menčas“. Jaunesnysis Oseguera gimė Kalifornijoje ir turi dvigubą JAV ir Meksikos pilietybę. Jis buvo areštuotas 2015 metais dėl ginklų laikymo ir organizuoto nusikalstamumo kaltinimų ir siekė, kad nebūtų išduotas.

Chalisko kartelis šiuo metu yra smurtingiausia ir greičiausiai auganti gauja Meksikoje.

Atrodo, kad sprendimas išduoti R.Oseguerą išprovokavo nuogąstavimus dėl keršto.

JAV ambasada paskelbė perspėjimą, kuriame nurodo, kad „po ankstesnių garsių saugumo operacijų Chaliske veikiančios nusikaltėlių grupės reagavo atsakomaisiais veiksmais, įskaitant antivyriausybinės retorikos suintensyvėjimą (įskaitant transparantus ir grasinimus internete) ir blokadas mieste bei valstijas jungiančiuose greitkeliuose“.

„Kai kuriais atvejais šie nusikaltėliai užgrobė privačias transporto priemones ir jas padegė“, – sakoma perspėjimo tekste.

Vyresnysis Oseguera toliau slapstosi, nors 2018 metais buvo areštuota jo žmona.

JAV siūlo 10 mln. dolerių (9,3 mln. eurų) atlygį už informaciją, kuri padėtų areštuoti N.Oseguerą.

CJNG yra išgarsėjęs kova su vyriausybės agentais. 2015 metais kartelis raketa numušė Meksikos kariuomenės sraigtasparnį, priversdamas meksikiečių pareigūnus paskelbti didelio masto puolimą prieš šią nusikalstamą grupuotę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius