Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metus vykdomi Rusijos bombardavimai Sirijoje nusinešė 3 800 civilių gyvybių

Maždaug 3 800 civilių žuvo Sirijoje per jau metus vykdomus Rusijos aviacijos smūgius, penktadienį paskelbė padėtį šioje karo draskomoje šalyje stebinti organizacija.
Bombardavimų Sirijoje pasekmės
Bombardavimų Sirijoje pasekmės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Minėti civiliai yra tarp daugiau kaip 9 300 žmonių, žuvusių per šiuos antskrydžius nuo 2015 metų rugsėjo 30-osios, nurodė nevyriausybinės organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Bendras žuvusiųjų skaičius apima daugiau kaip 2 700 džihadistų iš „Islamo valstybės“ (IS) ir maždaug 2 800 kovotojų iš įvairių sukilėlių frakcijų, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR.

VIDEO: Kraupūs skaičiai parodo, kiek sirų žuvo dėl V.Putino ir B.al-Assado sprendimų

Dar mažiausiai 20 000 civilių per Rusijos antskrydžius, kuriais remiamas prezidentas Basharas al Assadas, buvo sužeisti.

SOHR, kuri remiasi šaltinių tinklo Sirijoje pateikiama informacija, sako, kad antskrydžius vykdančių lėktuvų tapatybę nustato pagal jų tipą, antskrydžių vietą, skrydžių pobūdį ir panaudotų ginklų tipą.

SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas sakė, kad rusų antskrydžių aukų tikrasis skaičius gali būti dar didesnis, nes dalies antskrydžių vykdytojai nebuvo atpažinti.

Maskva ketvirtadienį paskelbė, kad tęs savo bombardavimo kampaniją Sirijoje, ignoruodama Vašingtono grasinimus sustabdyti savo dalyvavimą sprendžiant konfliktą dėl suintensyvėjusių atakų prieš sukilėlių kontroliuojamą Alepo miesto dalį.

Sirijos režimo pajėgos ir Rusijos lėktuvai intensyviai atakuoja rytinę Alepo dalį – Sirijos vyriausybei praėjusią savaitę paskelbus, kad pradedama operacija visam miestui susigrąžinti.

Šis bombardavimas yra vienas intensyviausių per visą jau penkerius metus vykstantį Sirijos pilietinį karą ir yra vykdomas žlugus trumpai gyvavusioms paliauboms, paskelbtoms tarpininkaujant Rusijai ir Jungtinėms Valstijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius