Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailas Saakašvilis kyla į kovą su Odesos „pilkuoju kardinolu“

Ukrainos žiniasklaida skelbia apie viešojoje erdvėje ir užkulisiuose prasidėjusią kovą tarp gubernatoriaus Michailo Saakašvilio ir didelę galią mieste turinčio Aukščiausiosios Rados nario Serhijaus Kivalovo. Daugeliui Odesos gyventojų S.Kivalovas simbolizuoja buvusio jo sąjungininko Viktoro Janukovyčiaus laikų korupciją, rašo kyivpost.com.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Odesoje didelę įtaką turintis buvęs Rados teisingumo komiteto vadovas ir Centrinės rinkimų komisijos pirmininkas buvo kaltinamas rinkimų rezultatų klastojimu dar 2004 metų Oranžinės revoliucijos metu.

Šiuo metu S.Kivalovo įtakai iškilo didelė grėsmė. Naujasis Odesos gubernatorius M.Saakašvilis ir Odesos regiono prokuroras Davitas Sakvarelidzė susivienijo, kad užbaigtų įtakingo politiko dominavimą.

S.Kivalovas netgi pasitraukė iš Odesos mero rinkimų, kur turėjo susikauti su M.Saakašvilio remiamu Aleksandru Boroviku. Jo teigimu, tokį sprendimą padaryti jį privertė grasinimai ir į jo namų kiemą įmesta rankinė granata.

„Nusprendžiau nedalyvauti mero rinkimuose. Negaliu leisti, kad mūsų regione lietųsi žmonių kraujas“, – praėjusią savaitę aiškino S.Kivalovas. 

Tuo metu Odesos EuroMaidano atstovo Vitalijaus Ustymenkos teigimu, S.Kivalovas pasitraukė tik todėl, kad sudarė sandorį su kitu buvusiu V.Janukovyčiaus rėmėju Henadijumi Truchanovu.

M.Saakašvilis aiškino, kad S.Kivalovas pats suorganizavo nedidelį sprogimą prie savo namų, o po to paskelbė pasitraukiąs iš rinkimų, nes žinojo, kad jo korupcinės veiklos tyrimo rezultatai bus paskelbti dar prieš rinkimų pabaigą.

S.Kivalovo veikla kelia susirūpinimą ne tik M.Saakašviliui, bet ir visai naujajai Ukrainos valdžiai. Vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas buvo pradėjęs tyrimą dėl šio politiko veiklos, klastojant rinkimų biuletenius V.Janukovyčiaus rinkimų pergalės metu. Tiesa, pateikti kaltinimus pritrūko įrodymų.

S.Kivalovas daro įtaką ir Odesos teisės akademijos studentams bei vadovauja Tarptautiniam humanitariniam universitetui. „Jis labai įtakingas žmogus“, – teigė V.Ustymenko. „Devyni iš dešimties studijas baigusių studentų negali dirbti teisinėje sistemoje be jo palaiminimo“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius