Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mike'as Pompeo sako tebevadovaujantis deryboms su Šiaurės Korėja

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo penktadienį pareiškė „tebevadovaujantis komandai“, vedančiai derybas su Šiaurės Korėja dėl jos branduolinės programos, Pchenjanui pareikalavus, kad jis būtų nušalintas nuo šio proceso.
Mike'as Pompeo
Mike'as Pompeo / „Scanpix“/AP nuotr.

„Niekas nepasikeitė, – per spaudos konferenciją, surengtą po susitikimo su Japonijos užsienio reikalų ir gynybos ministrais sakė M. Pompeo. – Tęsiame darbą.“

„Tebevadovauju komandai“, – pabrėžė JAV diplomatijos vadovas.

Pchenjanas šią savaitę pareikalavo, kad M.Pompeo ateityje būtų nušalintas nuo derybų, jam, regis, paraginus JAV prezidentą Donaldą Trumpą laikytis tvirtos pozicijos per Hanojuje vykusį susitikimą su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jon Unu.

VIDEO: D.Trumpas perspėja Šiaurės Korėją dėl įtariamo raketų objekto atstatymo: „labai, labai nusivylęs“

Gerais santykiais su šiuo jaunu autoritariniu lyderiu besigiriantis D.Trumpas kovą pareiškė neleidęs įsigalioti naujoms sankcijoms izoliuotai skurdžiai šaliai, nepaisydamas M.Pompeo pažado stipriai spausti Šiaurės Korėją.

VIDEO: Šiaurės Korėjos žiniasklaidos reportažas apie D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimą

„Akivaizdu, kad prezidentas Trumpas atsakingas už visą procesą, bet mano komanda ir specialusis pasiuntinys (Stephenas) Biegunas toliau vadovaus JAV pastangoms“ įtikinti Kim Jong Uną imtis žadėtos denuklearizacijos, nurodė M. Pompeo.

„Esu tikras, kad tebeturime tikrą galimybę pasiekti tą rezultatą, tad mūsų diplomatų komanda liks priešakyje“, – pridūrė sekretorius.

Pernai M. Pompeo keturis kartus lankėsi Pchenjane ir buvo pareiškęs, kad Kim Jong Unas iš principo įsipareigojo uždaryti savo branduolinę programą pagal susitarimą su Jungtinėmis Valstijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius