Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mike'as Pompeo žada įkinkyti JAV diplomatijos galią tarnauti Donaldui Trumpui

Naujasis JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo antradienį žadėjo įkinkyti JAV diplomatijos galią tarnauti prezidentui Donaldui Trumpui ir pasiekti „rezultatus, kurių Amerikai taip labai reikia“.
CŽV direktorius Mike'as Pompeo
Mike'as Pompeo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galvoju, kad turime ilgiausios kelionės pirmąją darbo dieną rekordą“, – pajuokavo M.Pompeo per darbuotojų susirinkimą Valstybės departamento būstinėje.

M.Pompeo valstybės sekretoriaus pareigas pradėjo eiti praėjusį ketvirtadienį, bet iškart išvyko į NATO susitikimą Briuselyje ir Artimuosius Rytus. Grįžęs į Vašingtoną jis pirmą kartą kreipėsi į savo naujuosius darbuotojus.

„Scanpix“/AP nuotr./Rexas Tillersonas
„Scanpix“/AP nuotr./Rexas Tillersonas

Atleistą Rexą Tillersoną – buvusį naftos kompanijos vadovą, kuris propagavo didelius departamento apkarpymus – pakeitęs M.Pompeo padėkojo darbuotojams už „nuostabų darbą“.

„Stovėdamas čia ir žvelgdamas į svarbiausią diplomatinį korpusą pasaulyje pasijuntu nepaprastai kukliai“, — sakė M.Pompeo, vadovavęs CŽV, kol prezidentas jį pervedė į Valstybės departamentą.

M.Pompeo ne kartą gyrė departamento darbą ir akcentavo jo svarbą, taip tikriausiai bandydamas atsiriboti nuo atleisto savo pirmtako, kuris buvo kritikuojamas už nesivarginimą ginti departamento biudžeto ar darbuotojų.

Praėjus 15-ai D. Trumpo valdymo mėnesių, vis dar nepaskirti žmonės į daugelį svarbių postų. M.Pompeo per jo paskyrimo tvirtinimą Senate pažadėjo skubiai užpildyti šias spragas.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas

„Tikrai žinau, kad Amerika negali ... pasiekti savo tikslų be visų jūsų, be Amerikos užsienio politikos vykdymo su nepaprastu smarkumu ir nepaprasta energija kiekviename pasaulio kampelyje“, – sakė jis.

M.Pompeo: „Tikrai žinau, kad Amerika negali ... pasiekti savo tikslų be visų jūsų, be Amerikos užsienio politikos vykdymo su nepaprastu smarkumu ir nepaprasta energija kiekviename pasaulio kampelyje.“

„Turiu iš jūsų išgirsti ir išmokti daugybę dalykų, – sakė M.Pompeo. – Bet esu tikras, kad žinau, kokie žmonės esate.

Pasak jo, kiekvienas jo naujojo personalo narys yra nepaprastai svarbus departamento „galutiniam tikslui, tai yra, vykdyti prezidento Trumpo ir Amerikos užsienio politiką visame pasaulyje“.

Artėjant svarbiems terminams dėl politikos Irano ir Šiaurės Korėjos branduolinių ambicijų atžvilgiu, M.Pompeo pažadėjo apie savo prioritetus plačiau papasakoti po oficialios prisaikdinimo ceremonijos trečiadienį. Ceremonija žymės pirmą kartą, kai D.Trumpas po atėjimo į valdžią apsilankys Valstybės departamente.

Būtent M.Pompeo, dar vadovaudamas CŽV, nuvyko į Pchenjaną susitikti su Kim Jong Unu ir padėti pamatus būsimam Šiaurės Korėjos lyderio susitikimui su D.Trumpu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius