Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministras: Kachovkos elektrinės neįmanoma atstatyti

Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenko pareiškė, kad rusų sugriautos Kachovkos hidroelektrinės atkurti nebeįmanoma.
Kachovkos hidroelektrinės užtvanka
Kachovkos hidroelektrinės užtvanka / „AFP“/„Scanpix“

„Dėl teroristinio akto buvo sunaikinta 11 iš 28 užtvankos viršutinės dalies ruožų. 3 hidroelektrinės turbinų salėse nutekėjo 150 tonų tepalo. Kachovkos hidroelektrinės neįmanoma restauruoti“, – Vidaus reikalų ministerijos tinklalapyje pabrėžė I.Klymenko.

Pasak jo, į avarinę zoną pateko 180 Dniepropetrovsko, Mykolajivo ir Chersono sričių gyvenviečių, kuriose gyvena apie 875 tūkst. žmonių.

„Mažiausiai 34 žmonės žuvo, dar 28 buvo sužeisti. 39 žmonės laikomi dingusiais be žinios. Beveik 4 tūkst. žmonių ir šimtai naminių gyvūnų buvo išgabenti iš 3 užtvindytų teritorijų. Per gelbėjimo operaciją nukentėjusiose teritorijose išgelbėta 716 žmonių, įskaitant 30 vaikų ir 40 riboto judumo žmonių“, – sakė jis.

VIDEO: Chersono regione potvynio lygis siekia daugiau kaip 5,6 metro: gyvenvietės skendi vandenyje, žmonės priversti palikti namus

I.Klymenko teigimu, dėl sprogimo Ukrainos pietuose kilo vandens tiekimo problemų ir beveik 700 tūkst. ukrainiečių liko be geriamojo vandens.

„Rusų okupantams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinę, smarkiai padidėjo minų pavojus pakrantėje“, – pridūrė I.Klymenko.

Birželio 6 d. naktį Rusijos okupantai susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, dėl to buvo užtvindyti namų ūkiai, žuvo žmonių, o Ukrainai padaryta mažiausiai 2 mlrd. dolerių nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius