Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė pasaulio pabaigų pranašas Haroldas Campingas

Kalifornijos pamokslininkas Haroldas Campingas, nesėkmingai prognozavęs kelias pasaulio pabaigas, sekmadienio vakarą mirė, rašo „The Huffington Post“.
JAV pamokslininkas Haroldas Campingas
JAV pamokslininkas Haroldas Campingas / „Scanpix“ nuotr.

92-ejų metų H.Campingas sukniubo savo namuose lapkričio 30-osios vakarą. Jo sveikata buvo itin prasta po 2011 metų patirto širdies smūgio.

Pranašu save vadinęs H.Campingas pirmą kartą Jėzaus sugrįžimą žadėjo 1994 metais. Pastaraisiais metais jo pranašystės susilaukė daugiau dėmesio dėl jo vadovaujamo „Šeimos radijo“ apmokėtų reklamų visoje JAV. 

Pamokslininkas baugino, kad visuotinio teismo diena ateis 2011 metų gegužę. Vėliau sakė suklydęs ir paskelbė naują datą 2011 metų spalį. Kai ir šią dieną nuodėmingieji nesulaukė pragaro liepsnų, jis pažadėjo daugiau nebeprognozuoti pasaulio pabaigų.

Pamokslininkas baugino, kad visuotinio teismo diena ateis 2011 metų gegužę. Vėliau sakė suklydęs ir paskelbė naują datą 2011 metų spalį. Kai ir šią dieną nuodėmingieji nesulaukė pragaro liepsnų, jis pažadėjo daugiau nebeprognozuoti pasaulio pabaigų.

Pradėjęs dirbti dvasininku H.Campingas buvo gana gerbiamas – ypatingai dėl puikaus Šventojo Rašto išmanymo ir radijo stoties, kurios laidos teikdavo žmonėms pagalbą. Tačiau devintajame dešimtmetyje pradėjęs pamokslauti bažnyčiose, jis nutolo nuo Biblijos, ėmė skelbti savas tiesas ir prarado didelę dalį savo sekėjų.

2011 metais jo pranašystė susilaukė milžiniško susidomėjimo. Pamokslininko nusivylimui, dažniausiai dėmesys buvo pašaipos. Artėjant jo prognozuotai pasaulio pabaigai buvo organizuojami „Ėmimo dangun vakarėliai“, krečiami pokštai, netgi atsirado verslai, kurie žadėjo pasirūpinti žmonių naminiais gyvūnėliais, kai juos pašauks į dangų.

2012 metais išplatintame pareiškime H.Campingas apgailestavo dėl savo prognozių, kurių vedini daug jo pasekėjų pardavė savo nuosavybę ir pinigus išleido iki išpranašauto patekimo į dangų.

H.Campingas kalbėjo, kad žmonės ir toliau tikisi išgirsti jo prognozių, tačiau jis sakė įsitikinęs, kad kritikai buvo teisūs, ir kad nė vienas žmogus negali žinoti paskutiniojo teismo dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius