Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirtino viruso epicentre įstrigusi amerikietė jaučiasi atskirta nuo pasaulio

Tris mėnesius naujo mirtino koronaviruso epicentre Uhane gyvenanti amerikietė mokytoja Diana Adama JAV televizijai CNN papasakojo apie savo baimę, kurią išgyvena apribojus keliavimo galimybes ir miestą atskyrus nuo likusio pasaulio.
Uhanas
Uhanas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Uhano gyventojai, anot D.Adamos, jaučiasi atriboti.

„Pabudusi jaučiausi beviltiškai, buvau liūdna ir pikta, ir labiausiai dėl to, nes trūksta informacijos, neaišku, kas vyksta“, – sekmadienį apie situaciją pasakojo ji.

JAV valstybės departamentas pranešė antradienį planuojantis evakuoti Uhane įstrigusius savo darbuotojus ir piliečius, tačiau, nepaisant baimės ir nežinomybės, D.Adama neketina pasinaudoti galimybe išvykti.

„Šiuo metu aš negaliu išvykti – aš neišvyksiu, nes jeigu esu viruso nešiotoja, nenoriu kam nors pakenkti. Ir tai klaida iš atsargumo“, – savo sprendimą paaiškino ji.

Antradienį JAV piliečius iš Uhano lėktuvas turėtų nuskraidinti į San Franciską. Vietų skaičius lėktuve ribotas, tad pirmenybė esą bus teikiama tiems, kuriems tikimybė užsikrėsti koronavirusu didžiausia.

JAV konsulatas Uhane turėjo susisiekti su jame užsiregistravusiais amerikiečiais ir pasiūlyti jiems vietas skrydyje. Skrydžio metu lėktuve budės medicinos personalas, kuris sieks užkardyti viruso plėtros galimybę.

Kinijos mieste Uhane gyvena apie 1 tūkst. JAV piliečių.

Naujausiais duomenimis, naujas virusas Kinijoje jau pareikalavo 56 gyvybių, patvirtinta beveik 2 tūkst. užsikrėtimo atvejų. Susirgimai diagnozuojami ir kitose šalyse – JAV Pietų Kalifornijoje sekmadienį patvirtino trečią koronaviruso atvejį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius