-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirusiųjų nuo gripo Ukrainoje skaičius padvigubėjo

Mirusiųjų Ukrainoje nuo ūmių kvėpavimo takų ligų, tarp jų gripo, skaičius, taip pat patvirtintų užsikrėtimo „kiaulių“ gripu atvejų skaičius padvigubėjo per savaitgalį, pranešė sveikatos apsaugos ministro pirmasis pavaduotojas Vasylis Lazorišinecas.
Gripas Ukrainoje
Gripas Ukrainoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Gripas Ukraina

„Iki šios dienos... 67 piliečiai mirė. Patvirtinti oficialiai 22 “kiaulių„ gripo atvejai“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

Penktadienį valdžia pranešė, kad yra 30 mirusiųjų nuo ūmių kvėpavimo takų ligų, gripo ir virusinio plaučių uždegimo laikotarpiu nuo spalio vidurio, taip pat yra 11 laboratorijose patvirtintų užsikrėtimo „kiaulių“ gripo virusu A/H1N1 atvejų trijose vakarinėse Ukrainos srityse, kur užfiksuotas šių susirgimų protrūkis. Siekdama sustabdyti epidemijos plitimą vyriausybė penktadienį nusprendė uždaryti trims savaitėms visas mokymo įstaigas, uždraudė masinius renginius ir įvedė karantiną regionuose, kur didžiausi sergamumo rodikliai.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas sakė, kad nors imtasi priemonių, bendras susirgusiųjų skaičius didėja.  „Iki šios dienos mes turime 250 tūkst. susirgusiųjų ūmiomis kvėpavimo takų ligomis ir gripu. Stacionaruose yra 15 tūkst., 170 – intensyviosios terapijos skyriuose“, – sakė V.Lazorišinecas.

Sekmadienio vakaro duomenimis, visoje šalyje susirgusiųjų skaičius pasiekė 185 tūkst. žmonių.
„Padėtis labai sudėtinga ir nenuspėjama, ir mes negalime pasakyti, kas bus toliau. Visus mirties atvejus tiria ekspertų komisija“, – pridūrė jis.

Ministro pavaduotojas pateikė palyginamuosius sergamumo praėjusiais metais duomenis.  Sezoninių ūmių kvėpavimo takų susirgimų protrūkių Ukrainoje būna kasmet. Remiantis anksčiau paskelbtais duomenimis, 2008 metais vien plaučių uždegimu sirgo 238 tūkst. 600 žmonių, iš jų 6 tūkst. 465 mirė.

Šiais metais valdžiai kelia susirūpinimą tai, kad sezoninis sergamumas ūmiomis kvėpavimo takų ligomis sutapo su Kalifornijos „kiaulių“ gripo protrūkiu.  Valdžia kreipėsi į kitų valstybių vyriausybes ir tarptautines organizacijas, prašydama suteikti humanitarinę pagalbą dėl epidemijos, ir šalis jau gavo pirmąsias vaistų siuntas.

Pirmadienį į Kijevą taip pat turi atvykti Pasaulinės sveikatos apsaugos organizacijos delegacija išsiaiškinti, koks yra realus epidemijos mastas.  Įbauginti medicinos statistikos ir gandų piliečiai gali likti be rinkimams skirtų mitingų ir galbūt be futbolo. Užpraeitą savaitę Ukrainoje prasidėjo prezidento rinkimų kampanija. Pirmasis rinkimų ratas numatytas 2010 metų sausio 17 dieną.

Lapkričio 4 dieną sostinėje turi įvykti Kijevo „Dinamo“ ir Milano „Intero“ Čempionų lygos rungtynės. Sporto ministras Jurijus Pavlenka sakė, jog valdžia pareikalaus, kad aistruoliai užsidėtų marlės kaukes.  Šeštadienį taip pat buvo priimtas sprendimas sustabdyti rudens šaukimą į armiją, kuris paprastai vyksta spalio–lapkričio mėnesiais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius