Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moldova neįsileido Kremliaus propagandistų Dmitrijaus Kiseliovo ir Andrejaus Kondrašovo

Moldova uždraudė penkerius metus į šalį įvažiuoti vienam pagrindinių Kremliaus propagandistų, agentūros „Rosija Segodnia“ vadovui Dmitrijui Kiseliovui ir filmo „Krymas. Kelias į tėvynę“ kūrėjui Andrejui Kondrašovui. Kaip praneša wyborcza.pl, Rusijos užsienio reikalų ministerija tuo labai pasipiktino ir pareiškė: „Moldova nutarė eiti Ukrainos keliu“.
Rusijos propagandistas Dmitrijus Kiseliovas
Rusijos propagandistas Dmitrijus Kiseliovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

60-metis D.Kiseliovas ir 41-erių A.Kondrašovas yra Rusijos televizijos žvaigždės. D.Kiseliovas, be vadovavimo agentūrai, dar veda ir savo laidą, o žinių vedėjas A.Kondrašovas sukūrė garsųjį propagandinį filmą „Krymas. Kelias į tėvynę“.

Būtent šio filmo premjera ir buvo pretekstas abiem veikėjams vykti į Kišiniovą. Tačiau jau oro uoste jie sužinojo, kad negali įžengti į Moldovos teritoriją.

Kaip lakoniškai pasakė Moldovos vidaus reikalų ministerijos spaudos atstovė Alina Merlich, šie asmenys yra svetimšalių, kuriems uždrausta atvykti į Moldovą, sąraše.

Dėl antiukrainietiškos propagandos, manipuliacijų informacija ir melo D.Kiseliovas ir A.Kondrašovas paskelbti nepageidaujami Ukrainoje, D.Kisieliovui draudžiama atvykti ir į Europos Sąjungą bei JAV.

Rusijos URM suskubo reaguoti į šį įvykį: „Įžeidžiantis draudimas D.Kiseliovui ir A.Kondrašovui 5 metus įvažiuoti į Moldovos teritoriją yra eilinis diskriminacinės Kišiniovo politikos patvirtinimas.“

Šie asmenys yra svetimšalių, kuriems uždrausta atvykti į Moldovą, sąraše.

Maskvos teigimu, šitoks elgesys su D.Kiseliovu ir A.Kondrašovu, kaip ir kiek anksčiau draudimas įvažiuoti „Rosija 24“ televizijos filmavimo grupei, planavusiai rengti reportažus apie Gagaūzijos autonominės respublikos rinkimus, yra „laisvės ribojimas ir pagrindinių žmogaus teisių pažeidimas“.

„Moldova nusprendė eiti Ukrainos keliu, importuodama iš kaimyno sankcijinių metodų kovai su Rusijos žurnalistais arsenalą“, – pareiškė Maskva, pasiūlydama šį atvejį svarstyti ESBO ir kitų tarptautinių organizacijų atstovams.

Tačiau jau pasigirsta balsų, kad tokiu būdu Moldova tik bando saugotis – nenoras įsileisti Rusijos televizijų darbuotojų yra suprantamas, nes tai, ką jie daro ir rodo, tikrai nėra žurnalistika. Tai informacinis karas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius