Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muamaras Kadhafi slepia raketas ir tankus požeminiuose tuneliuose, rašo britų laikraštis

Libijos lyderiui Muamarui Kadhafi lojalios pajėgos veikiausiai paslėpė raketas didžiuliuose požeminiuose tuneliuose, kurie anksčiau buvo naudojami drėkinimui, rašo Didžiosios Britanijos laikraštis „The Guardian“.
Raketos iššovimo akimirka
Raketos iššovimo akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šie tuneliai buvo nutiesti vykdant didžiulį projektą. Jo tikslas buvo, kad vanduo, išgautas dideliame gylyje Sacharoje, pasiektų Viduržemio jūros pakrantes.

„Šie didžiuliai betoniniai tuneliai tikriausiai puikiai tinka slėpti tankus ir raketas nuo NATO smūgių iš oro“, – pažymima straipsnyje.

Laikraštis pabrėžia, jog Aljanse vengiama vertinti, kokia dabar Libijos armijos būklė. Iki šiol NATO piktinosi, kad libiečiai dažnai laiko šarvuotąją techniką ir raketas gyvenamuosiuose kvartaluose, netoli mokyklų ir mečečių: tada sunku smogti smūgius iš oro, nes išvengti taikių gyventojų aukų beveik neįmanoma.

Tačiau dabar Vakarų žvalgybos tarnybos daro prielaidą, kad libiečiai slepia sunkiąją ginkluotę drėkinimo tuneliuose. Tai sudaro problemų, nes Didžioji Britanija ir Prancūzija norėtų smogti smūgius tokiems objektams, bet tai pažeistų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos priimtą rezoliuciją dėl Libijos. Pagrindinis rezoliucijos tikslas – ginti taikius gyventojus, pažymi „The Guardian“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius