-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO vėl bombardavo Tripolį, Misratoje intensyvėja mūšiai

NATO naikintuvai šeštadienį paryčiais smogė viename taikiniui netoli Libijos lyderio Muamaro Kadhafi rezidencijos Tripolio centre.
Po NATO aviacijos smūgio užsienio žurnalistams leista apžiūrėti bombarduotą teritoriją.
Po NATO aviacijos smūgio užsienio žurnalistams leista apžiūrėti bombarduotą teritoriją. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybė paskelbė, kad šio smūgio taikiniu tapo automobilių stovėjimo aikštelė, tačiau naujienų agentūros „Reuters“ žurnalistai sakė, kad jis atrodė panašus į bunkerį.

Vyriausybės atstovas Mussa Ibrahimas nurodė, jog trys žmonės žuvo per „labai galingą sprogimą“ netoli vyriausybinio komplekso Bab al Azizijos rajone.

„Reuters“ žurnalistai pasakojo, kad automobiliai buvo sustatyti tuščiame sklype, tačiau jis buvo apjuostas siena ir saugomas sargybos postuose budinčių karių, todėl tikėtina, jog ten nebuvo paprasta dykvietė.

Reporteriai matė bombų išmuštus kraterius, kurių gilumoje metėsi gelžbetonio perdanga, todėl tikėtina, kad buvo sugriautas požeminis bunkeris. Iš vieno kraterio rūko dūmai, netoliese gulėjo šaudmenų dėžės.

M.Ibrahimas pareiškė, kad šis sklypas buvo nenaudojamas ir kad šaudmenų dėžės buvo tuščios.

„Reuters“ korespondentai Tripolyje girdėjo virš miesto praskrendančius reaktyvinius lėktuvus, o vėliau driokstelėjimą, kuris sudrebino sienas ir langus.

Mes sukrėsti, visiškai sukrėsti. Mums stinga visko: darbuotojų, įrangos ir vaistų, – skundėsi gydytojas Khalidas Abu Salra.Libijos sukilėliai pasakojo, kad NATO pajėgos pastarosiomis dienomis akivaizdžiai suintensyvino atakas prieš M.Kadhafi pajėgų kontroliuojamas teritorijas.

Libijos režimo pajėgų apsiaustame Misratos mieste per mūšius žuvo dešimt žmonių

Libijos režimo pajėgų apsiaustame Misratos mieste per smarkius mūšius šeštadienį žuvo mažiausiai dešimt žmonių, o vienas gydytojas nurodė, kad ligonines užplūdo sužeistieji, tarp kurių esama šalies lyderiui M.Kadhafi ištikimų karių.

„Nuo aštuntos ryto priėmėme dešimt žuvusiųjų ir 50 sužeistųjų – paprastai tiek būna per visą dieną“, – Libijos vakaruose esančiame uostamiestyje veikiančios pagrindinės Hikmos ligoninės gydytojas sakė naujienų agentūrai AFP.

„Mes sukrėsti, visiškai sukrėsti. Mums stinga visko: darbuotojų, įrangos ir vaistų“, – skundėsi gydytojas Khalidas Abu Salra.

Greitosios pagalbos automobiliai prie ligoninės privažiuodavo kas 2–3 minutės. Tarp atvežtų sužeistųjų buvo M.Kadhafi režimo karių, sanitarai skubiai valė krauju aptaškytus neštuvus.

Libijos armijai įsakyta atsitraukti iš apsiaustos Misratos

Vienas sužeistas Libijos vyriausybės pajėgų karys, kuris buvo paimtas į nelaisvę sukilėlių kovotojų Misratoje, šeštadienį sakė, kad armija gavo įsakymą trauktis iš šio miesto.

„Mums įsakyta trauktis. Vakar mums liepta atsitraukti“, – karys Khaledas Dormanas sakė naujienų agentūrai „Reuters“. Į vietos ligoninę jis buvo atvežtas paguldytas pikapo priekaboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius