Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja skandalinga kelionė: Rusijos kazokai pradėjo raitelių žygį į Berlyną

Grupė Rusijos kazokų pradėjo raitelių žygį į Berlyną iš Maskvos, minint pergalės prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare 70-ąsias metines, sekmadienį pranešė šios akcijos organizatoriai.
Grupė Rusijos kazokų pradėjo raitelių žygį į Berlyną iš Maskvos
Grupė Rusijos kazokų pradėjo raitelių žygį į Berlyną iš Maskvos / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Apie 20 raitelių per ateinantį mėnesį planuoja nujoti apie 2,5 tūkst. km per Baltarusiją, Lenkiją ir Vokietiją, atkartodami žygį, kur Raudonosios armijos kavalerija atliko per Antrąjį pasaulinį karą.

„Planuojame, kad jie atvyks į Berlyną iki birželio 22“, – žygio organizatorius Pavelas Moščalkovas sakė naujienų agentūrai AFP šeštadienį, kai raiteliai iškeliavo iš Rusijos sostinės.

Rusijos televizijos reportaže buvo parodyta, kaip paradines uniformas vilkintys kazokai, prie diržų prisisegę kardus, joja Maskvos gatvėmis, nešdami Rusijos vėliavą.

Šis raitelių žygis buvo surengtas po to, kai pabrėžtinai nacionalistinio baikerių klubo, palaikomo Rusijos prezidento Vladimiro Putino, nariai išprovokavo pasipiktinimą Rytų Europoje savo planais surengti motociklais į Berlyną gegužės pradžioje, minint Raudonosios pergalės Antrajame pasauliniame kare metines.

Klubo „Naktiniai vilkai“ (Nočnye Volki) nariai buvo nepraleisti per Lenkijos ir Lietuvos sienas, o Varšuva įsitraukė į emocingą diplomatinį ginčą su Maskva.

Klubo „Naktiniai vilkai“ (Nočnye Volki) nariai buvo nepraleisti per Lenkijos ir Lietuvos sienas, o Varšuva įsitraukė į emocingą diplomatinį ginčą su Maskva.

Iš privačių lėšų finansuojamo raitųjų kazokų žygio organizatoriai tvirtino, kad jų akcija yra draugiška. Jie reiškė viltis, kad pavyks išvengti bet kokių skandalų.

„Tai draugystės žygis. Vokiečiai teigiamai reagavo į mūsų keliones, bet kaip reaguos lenkai – sunku pasakyti“, – sakė P.Moščalkovas, atkreipdamas dėmesį į 2012 metais surengtą sėkmingą raitelių žygį iš Rusijos į Prancūziją, minint imperatoriaus Napoleono invazijos į Rusiją 200-ąsias metines.

„Šis renginys – visiškai apolitiškas. Nėra jokių ryšių su politika“, – pridūrė jis.

Maskvos srities administracijos pranešime sakoma, kad kazokai per šį žygį organizuos kultūrinius renginius, įskaitant koncertus ir raitelių triukų demonstracijas, ir kad prie jų prisidės raiteliai iš Lenkijos ir Vokietijos.

Rusija ir Vakarų šalys šiuo metu yra įsitraukusios į didelę konfrontaciją dėl Ukrainos krizės, o Rytų Europos valstybės ypač jautriai reaguoja į Maskvos kišimąsi kaimyninėje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius