Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naujame JAV sankcijų Rusijai pakete bus ir slaptos rekomendacijos sąjungininkams Europoje

Pirmosiomis kitų metų vasario savaitėmis JAV turi paskelbti iki šiol plačiausias sankcijas Rusijai, o „Izvestija“ skelbia, kad amerikiečiai parengs ir slaptą Rusijos piliečių, su kuriais sąjungininkams Europoje rekomenduos neturėti jokių reikalų, sąrašą.
Vladimiras Putinas susitikime su Rusijos verslininkais
Vladimiras Putinas susitikime su Rusijos verslininkais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Esą nors į tokį juodąjį sąrašą įtrauktiems asmenims negrės kokie nors asmeniniai suvaržymai, JAV partneriams Europoje taip bus parodoma, kad su šiais asmenimis rekomenduojama nepalaikyti ryšių.

„Izvestija“ savo pranešime remiasi šaltiniais Vašingtone, kurie prisideda prie sankcijų paketo rengimo, ir cituoja šaltinį Rusijos Federacijos Taryboje, tvirtinantį, esą Kremlius imsis atsakomųjų veiksmų.

Sankcijų pakete bus ir atviras juodasis „įtakingiausių politinių figūrų ir oligarchų Rusijos Federacijoje“ sąrašas, kurį Kongreso reikalavimu turi parengti Baltųjų Rūmų administracija. Tačiau „Izvestijos“ minimas sąrašas bus slaptas.

„Šiame sąraše bus keli šimtai rusiškų pavardžių. Šiems asmenims nebus taikomos sankcijos, bet dokumentas taps signalu europiečiams, kad su tais žmonėmis nepatartina turėti kokių nors reikalų“, – dienraščiui teigė šaltinis.

Slaptą sąrašą su pavardėmis – Rusijos verslininkų, viešų asmenų ir žmonių, gavusių valstybės apdovanojimų – gaus tik JAV sąjungininkai ir partneriai Europoje.

Sąrašas dar sudaromas – savo rekomendacijas ir pasiūlymus teikia JAV Kongresas, Iždo departamentas ir Valstybės departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius