Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Naujasis JAV valstybės sekretorius iš „Exxon Mobil“ sulauks 180 mln. dolerių išmokos

Naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos valstybės sekretorius Rexas Tillersonas iš buvusio savo darbdavio „Exxon Mobil“ išeis ne tuščiomis. „The Financial Times“ pranešė, kad R.Tillersono sąskaitą papildys milžiniška 180 milijonų JAV dolerių kompensacija.
Rexas Tillersonas
Rexas Tillersonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį vakare paskelbta, kad dėl valstybės sekretoriaus posto savo turimos akcijų dalies ir pozicijos valdyboje atsisakęs R.Tillersonas iš „Exxon Mobil“ sulauks milžiniškos dalies, kompensuojančios jo finansinius praradimus.

Šis pasitraukimas turėtų paneigti kalbas, kad buvęs kompanijos vadovas proteguos jos interesus, tapęs vieno iš svarbiausių JAV politinių postų atstovu.

Šių metų kovo mėnesį R.Tillersonas būtų sulaukęs 65 metų ir turėjęs trauktis iš valdybos. Viso „Exxon Mobil“ kompanijoje jis praleido 42 metus, per tą laiką užkildamas karjeros laiptais nuo paprasto inžinieriaus iki pačios kompanijos valdybos.

Tiksli suma, kuri pasieks R.Tillersono sąskaitą paaiškės jo paskyrimo dieną, nes būtent tuo metu bus įvertinta jo turima akcijų vertė.

Pinigai bus pervesti į patikos fondą, kuris bus valdomas su R.Tillersonu interesais nesusijusių asmenų. Naujasis valstybės sekretorius galės investuoti pinigus (tik ne į „Exxon Mobil“ kompaniją) ir gaus tam tikrą dalį išmokų.

R.Tillersonui taip pat teko pažadėti, kad nedirbs dujų ir naftos kompanijos artimiausius dešimtį metų. Šis draudimas galios jam, net ir palikus valstybės sekretoriaus postą.

Kiti turtingi D.Trumpo kabineto atstovai – prekybos sekretorius Wilburas Rossas ir iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas – kol kas nepaskelbė, kaip valdys savo finansus, užėmę politines pozicijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje