Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis Rusijos premjeras M.Mišustinas slepia brangų nekilnojamąjį turtą?

Rusijos prezidento Vladimiro Putino premjeru paskirtas Michailas Mišustinas prestižiniame Maskvos priemiestyje turi prabangaus nekilnojamojo turto, rašo tiriamosios žurnalistikos portalas „Proekt“.
Michailas Mišustinas
Michailas Mišustinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Žinia, M.Mišustinas – jau ne tik nominuotas, bet ir paskirtas naujuoju Rusijos premjeru. Ligšiolinis Federalinės mokesčių tarnybos vadovas keičia nuo 2012-ųjų ministrų kabinetui vadovavusį Dmitrijų Medvedevą.

V.Putino sąjungininkai giria esą nepriekaištingos reputacijos technokratą, sugebėjusį modernizuoti nelanksčią Rusijos mokesčių administravimo sistemą. Tačiau „Proekt“, regis, rado abejonių keliančių dėmių M.Mišustino biografijoje.

Portalo teigimu, iki trečiadienio popietės, kai V.Putinas paskyrė M.Mišustiną premjeru, federaliniame registre jis kartu su žmona Vladlena 2001-2005 metais buvo pažymėti kaip 900 kvadratinių metrų ploto namo – 55 arų ploto teritorijoje – Rubliovkoje savininkai.

Šiuo metu už panašaus dydžio turtą prašoma per 600 mln. rublių (8,7 mln. eurų).

frend.org.ua nuotrauka/Prabangus namas Rubliovkoje (ne Mišustinų, – red.)
frend.org.ua nuotrauka/Prabangus namas Rubliovkoje (ne Mišustinų, – red.)

Tiesa, netrukus po to, kai V.Putinas nominavo M.Mišustiną premjeru, registre sklypo su namu savininku jau tapo „Rusijos Federacija“. „Proekt“ teigimu, taip paprastai elgiamasi norint nuslėpti tikruosius savininkus.

Portalas taip pat skelbia, kad tarp namo Rubliovkoje savininkų įrašyti du jau suaugę Mišustinų vaikai. Jiems formaliai priklauso ir butas Maskvoje, esantis vos už kelių žingsnių nuo Baltųjų rūmų – naujosios M.Mišustino darbovietės.

„Proekt“ pastebi, kad M.Mišustinas 2018-ųjų mokesčių deklaracijoje nurodė neturintis nekilnojamojo turto.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Michailas Mišustinas
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Michailas Mišustinas

„Stebėtina tai, kad Mišustinas, kuris kelerius metus dirbo versle (investicinėje kompanijoje UFG, – red.), neturi jokio nekilnojamojo turto – jei tikėtume jo deklaracija“, – parašė tinklalapis.

Savo ruožtu opozicijos aktyvistas Aleksejus Navalnas skelbia, kad M.Mišustino žmona Vladlena, kuri neužsiima jokiu verslu, per devynerius metus užsidirbo 789 mln. rublių (11,23 mln. eurų).

„20 iš pastarųjų 22 metų Mišustinas buvo „liaudies tarnas“. Tad kodėl jis toks velniškai turtingas?“ – paklausė A.Navalnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius