Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos JAV sankcijos nukreiptos prieš Rusijos prekiautoją ginklais

Jungtinės Valstijos trečiadienį pradėjo taikyti sankcijas Rusijos ginklų prekeivio Igorio Zimenkovo pasauliniam tinklui, kuris, kaip įtariama, įsigyja aukščiausios klasės technologijų Rusijos gynybos pramonei ir organizuoja ginklų eksportą į kitas šalis.
JAV iždo sekretorė Janet Yellen
JAV iždo sekretorė Janet Yellen / „AFP“/„Scanpix“

Rusijoje ir Kipre įsikūrę I.Zimenkovas ir jo sūnus Jonatanas Zimenkovas sudaro sandorius pagrindinių Rusijos gynybos įmonių, tokių kaip „Rostech“ ir „Rosoboroneksport“, kurioms jau taikomos sankcijos, vardu, teigė JAV iždo departamentas.

Jie turi pasaulinį įmonių tinklą Kipre, Singapūre, Baltarusijoje, Bulgarijoje, Uzbekistane ir Izraelyje.

Tarp sandorių – Rusijos ginklų sistemų tiekimas vienai Afrikos vyriausybei ir sraigtasparnių tiekimas vienai Lotynų Amerikos šaliai bei elektrooptinių ir infraraudonųjų spindulių prietaisų įsigijimas vienai Rusijos įmonei po 2022 metų vasarį pradėtos invazijos į Ukrainą, teigiama Iždo departamento pranešime.

Į juodąjį sąrašą įtraukti 22 asmenys ir subjektai, priklausantys I.Zimenkovo tinklui.

Šių veiksmų imtasi vykdant daugiašalės Rusijos elito, patikėtinių ir oligarchų darbo grupės, sudarytos Rusijai užpuolus Ukrainą ir nukreiptos prieš šios šalies elitą ir jo agentus, veiklą.

„Desperatiški Rusijos bandymai pasitelkti įgaliotinius, kad apeitų JAV sankcijas, rodo, kad dėl sankcijų Rusijos kariniam pramoniniam kompleksui tapo daug sunkiau ir brangiau aprūpinti V.Putino karo mašiną“, – sakoma JAV iždo sekretorės pavaduotojo Wally Adeyemo pareiškime.

Iždo departamento sankcijomis paprastai siekiama įšaldyti bet kokį JAV jurisdikcijai priklausantį tikslinių asmenų turtą ir uždrausti bet kuriam Amerikos fiziniam ar juridiniam asmeniui, įskaitant filialus Jungtinėse Valstijose turinčias finansų įstaigas, su jais bendradarbiauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius