-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neonacių tinklalapiui vadovavęs vokietis atsidūrė už grotų

Vokietijos teismas ketvirtadienį pripažino kaltu dėl rasinės neapykantos kurstymo vieną uždraustam neonacių tinklalapiui vadovavusį vyrą ir skyrė jam dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę.
Radikaliai nusiteikę protestuotojai net ir galvas pasipuošė svastikomis.
Neonacis/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vakarinio Štutgarto miesto teismo teisėjai sakė, kad 29 metų Ralphas K., kelerius metus valdęs vokišką tinklalapį „Altermedia Deutschland“, „vadovavo nusikalstamai organizacijai ir propagavo neapykantą“.

Dar trys atsakovai sulaukė bausmių už prisidėjimą prie minėtos kraštutinių dešiniųjų internetinės platformos veiklos. Jiems skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės nuo aštuonių mėnesių iki dvejų metų, pranešė naujienų agentūra DPA.

Vokietijos vyriausybė „Altermedia Deutschland“ išjungė prieš dvejus metus per Holokausto atminimo dieną. Prieš tai tinklalapio redakcijoje keliskart vyko policijos reidai.

Anksčiau tas tinklalapis buvo viena populiariausių šalies kraštutinių dešiniųjų pažiūrų internetinių platformų, kuri pritraukdavo apie 5 mln. lankytojų.

Prokurorai tuo metu tvirtino, kad šiame tinklalapyje skelbiamas įvairus turinys: pradedant „smurto prieš užsieniečius kurstymu ir baigiant panieka kito tikėjimo ar kitos odos spalvos žmonėms ar Holokausto neigimu“.

„Altermedia Deutschland“ taip pat buvo skelbiami „draudžiami nacių pasisveikinimai ir šūkiai“, sakė prokurorai.

Tas tinklalapis, talpintas rusiškuose serveriuose, buvo susijęs su JAV baltųjų viršenybės šalininku ir buvusiu kukluksklano lyderiu Davidu Duke‘u.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius