-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Neramumai arabų šalyse augina britų ginklų gamintojų pelnus

Nuo neramumų Šiaurės Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose pradžios britų ginklų eksportas į šiuos regionus išaugo beveik trečdaliu, rašo „The Times“.
Karo veiksmai Tripolyje
Karo veiksmai Tripolyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo šių metų vasario iki birželio mėnesio į neramumų krečiamus arabų kraštus buvo eksportuota ginklų už 30,5 mln. svarų sterlingų. Per tą patį praėjusių metų laikotarpį šiose šalyse britų ginklų buvo nupirkta už 22,2 mln. svarų sterlingų. Beje, kaip pažymima leidinyje, ginklai galėjo būti panaudoti ir šių šalių valdžios struktūroms malšinant opozicijos mitingus.

Po to, kai arabų šalyse prasidėjo opozicijos protestai, daugelis Europos šalių paskelbė nutraukiančios ginklų eksportą į šias valstybes. Apie ginklų eksporto politikos pokyčius paskelbė ir Didžiosios Britanijos Užsienio reikalų ministerija. Licencijos prekiauti ginklais užsienyje neteko apie 160 britų kompanijų. Tačiau apie 600 kompanijų ir toliau turi teisę pardavinėti ginklus užsienyje.

Tiesa, ministerijos atstovai teigia, kad šalies įmonės neeksportuoja į Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų šalis ginklų, kurie galėtų būti panaudoti represijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius